13.8 C
Baja
2024. május 15. szerda
Kezdőlap Színes Bajáról írattunk verset a mesterséges intelligenciával

Bajáról írattunk verset a mesterséges intelligenciával

Az elmúlt évtizedekben az informatika és a technológia robbanásszerű fejlődése új dimenziókat nyitott meg az emberiség számára. Az egyik legizgalmasabb és leggyorsabban fejlődő terület a mesterséges intelligencia (MI), amely egy olyan számítógépes rendszert jelent, amely képes tanulni és önállóan dolgozni.
A MI fejlődése során olyan alkalmazások születtek, amelyek nagy hatással vannak az emberek mindennapi életére. Az okos otthonok, az önvezető autók, a személyi asszisztensek és a chatbotok mind az MI fejlődésének eredményei. A technológiai fejlesztések azonban nemcsak pozitív hatással járnak. A mesterséges intelligencia előrehaladása komoly kihívásokat is felvet, mint például az automatizálás okozta munkahelyvesztés vagy az adatvédelem kérdése.
Az MI fejlődésének alapja a gépi tanulás. A gépi tanulás azon alapszik, hogy a rendszer az adatok elemzésével és feldolgozásával megtanulja a mintákat és az összefüggéseket, majd ezeket az információkat felhasználva megoldja a problémákat. A gépi tanulás az adatelemzés, a szövegfeldolgozás, a képfelismerés és a beszédfelismerés területén is alkalmazható, és nagyban hozzájárul a nagy adatmennyiségek hatékony kezeléséhez.

Bizonyos paraméterek megadásával megkértük az MI-t, hogy írjon egy verset Bajáról. Megadtuk néhány kulcsszót, vagy kifejezést: „Baja”, „Duna part”, „gyönyörű város”, valamint, hogy „milyen nagyszerű dolog Baján élni”. 

Íme a vers, amely rímekben ugyan nem gazdag, de tartalmaz költői képeket.

Baja, város a Dunán,
hol a szél fütyül az ágon,
mosolygó arcok, kedves szavak,
itt otthon vagyunk, nincs más vágyunk.

Folyóparti sétány, szélén fák,
napnyugta fényében ragyog a táj,
szeretjük a Baja szívét,
és minden pillanatot, melyet itt élünk.

A természet szépségei,
gyönyörű városi kertek,
minden évszaknak megvan az adoma,
és élvezhetjük a természet változásait.

Itt az élet nyugodt, békés,
a város szelleme tiszta és őszinte,
itt az emberek még törődnek egymással,
Baján élni igazán nagyszerű dolog.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű