14.9 C
Baja
2024. május 16. csütörtök
Kezdőlap Múltidéző Volt egyszer egy Bajai TSZ SK

Volt egyszer egy Bajai TSZ SK

Az egykori Bajai TSZ SK pálya korlátjának támaszkodva gejzírként törnek elő a régi emlékek.
Látom, ahogy Popp Laci, majd később a Bohos Pisti a balszélen, Holczer Sanyi a jobbszélen lendületesen tör előre, majd beadásukra érkeznek a csatárok, és az öltöző felöli kapuba-amely mögött a szentistváni szurkolók keménymagja tartózkodott- a jobb alsó sarokba bólintják a labdát. A pályán van Vörös Jani is, aki a tizenhatosunk környékén megnyugvást keltően, megbízhatóan söpröget. Ott Ő az úr, nincs mese.
Felidézem, ahogy Csehók Józsi a tizenhatos sarkáról, szabadrúgásból ballal a rövid felsőbe kanyarint. Újra átélem a pillanatot, amikor Baros Tibi, a mozgékony középpályás a saját térfelünkről indulva, a kapust is kicselezve helyez a hálóba.
Az ütött kopott kispadokra pillantok. Igen, éppen a Kiss Gyuszi (Gazsi) magyarázza hogyan kellett volna helyezkednie a beállósnak, Varga Imre bácsi utasítja egyik játékosát, Kámán László dicséri a jobbszélsőt, mert sikeresen meghúzta a lasztit a vonal mellett, ahogy a mérkőzés előtt kérte, és Bujdosó Marci, aki elégedetten csettint egy sikeres letámadást követően.
Nézd- mondom magamnak- ott van a Fusch Gyuri bácsi, a csapat mindenese a korlát előtt citromsárga esőköpenyében ül az összecsukható kisszékén, kezében a fényképezőgéppel.
És persze látom azokat az embereket is, akik nélkül nem létezhetett volna a bajaszentistváni labdarúgás. Agatity József (Batyi bácsi), éppen a Wartburgjával érkezik az edzésre, mert klubvezetőként az élete volt (sőt, annál kicsit több is) a csapat, ezért nem csak meccsnapokon tartózkodott a pályán, hanem a hét minden napján.
Straub János vállalkozóként karolta fel a klubot azokban az időkben, amikor megszűnt az Augusztus 20 TSZ. Őt követte Moóri József, aki játékosként is már klubhoz tartozott, majd vezetőként számos sikerekben gazdag évet követően a legkilátástalanabb helyzetben is a csapat mellett, mögött állt az utolsó pillanatig.
Mindez a lassan feledésben merülő múlt és a pálya, ami ugyan szép emlékeket őriz magában, de lassan az enyészet homályába vész.

Szádeczky Attila
 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű