13.8 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Közélet A költségvetés törékeny, a munkát folytatni kell

A költségvetés törékeny, a munkát folytatni kell

A testületi ülés óta eltelt egy hét, túl vagyunk a költségvetés megvitatásán, azonban ezzel nem lezárul egy folyamat, hanem kezdetét veszi a megvalósítás során az érdemi munka- tájékoztat közösségi oldalán a bajai képviselőtestület Fidesz-KDNP frakciója.
A képviselők úgy vélik: a város idei költségvetése nem stabil, épp ellenkezőleg, meglehetősen törékeny, hiszen rengeteg munkát kell még annak érdekében elvégezni, hogy a jelenlegi háborús gazdasági helyzet okozta nehézségek mellett is működhessen a város, biztosítani lehessen a kötelező feladatokat és segíteni lehessen a különböző önként vállal feladat gördülékeny működését is. 
A Fidesz-KDNP frakciója közleményében kiemeli: az írásos anyag, ami a testület elé került több pontot utal bizonytalan tényezőkre a költségvetés végrehajtása kapcsán, a könyvvizsgáló által készített jelentés pedig kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy felelősségteljes és költségtakarékos gazdálkodás szükséges ahhoz, hogy teljesíthetőek legyenek a vállalások. Éppen ezért nem dőlhetünk hátra a költségvetés megtárgyalása után, mint aki jól végezte dolgát, hanem folytatni kell az érdemi munkát- fogalmaznak a képviselők.
„Továbbra is fenntartjuk azt az álláspontot, hogy a költségvetés terhein először oly módon kell enyhíteni, hogy az önkormányzat kiadásait (fizetett tanácsadók körének csökkentése, cégek működése) kell felülvizsgálni és ahol lehet megtakarításokat eszközölni. Bár eddig sem volt indokolt a halogatás, most végképp elérkezett az idő, hogy a képviselő testület megvitassa és elfogadja azokat a költségcsökkentő javaslatokat, amelyeket képviselőcsoportunk már tavaly novemberben benyújtott. Bízunk benne, hogy javaslataink elfogadtatásával sikerül olyan költségmegtakarítást elérni, ami hozzájárul a város működtetésének fenntartásához”– áll a közleményben. 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű