12.7 C
Baja
2024. április 26. péntek
Kezdőlap Közélet Halat osztottak a Szentháromság téren

Halat osztottak a Szentháromság téren

Az előző évektől eltéren idén nem karácsonyi halászléfőzéssel jótékonykodott a Bajai Halászléfőző Lovagrend: a Sugovica Tánckörrel karöltve a 50 rászoruló család részére a lé főzőséhez szükséges alapanyagokból összeállított csomagot osztottak december 23-án pénteken a Szentháromság téren. 
Csémi László, a Bajai Halászléfőző Lovagrend elnöke elmondta: évek óta jótékonykodnak, azonban idén úgy döntöttek, hogy a halfőzéshez szükséges összetevők adományozásával próbálják szebbé varázsolni a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által kiválasztott családok karácsonyát. 
A Sugovica Tánckörnél hagyomány, hogy az általuk szervezett bálok alkalmával értékesített tombolójegyekből összegyűlt bevételt jótékonysági célokra fordítják- mondta Siska Judit, a civil szervezet elnöke. Hozzátette: régóta tervezik, hogy az egyéb jótékonysági akcióik mellett, karácsony tájékán is szeretnének aktívan részt venni karitatív kezdeményezésekben. 
A szétosztott csomag tartalmazott család létszámától függően 2,5-3,5 kg tisztított halat, őrölt paprikát, tésztát, hagymát és egy csomag szaloncukrot. 
A halak előkészítésében, tisztításában, darabolásában a Halért Bt. segédkezett.

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű