14.8 C
Baja
2024. május 3. péntek
Kezdőlap Kultúra Szentendrei Régi Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás Baján

Szentendrei Régi Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás Baján

A magyar képzőművészet egyik legfontosabb, legikonikusabb helyszínének, a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás október 24-én hétfőn a Bácskai Kultúrpalota aulájában.
A művésztelepen dolgozó művészek: Aknay János, Bánföldi Zoltán, Baksai József, Bereznai Péter, Buhály József, Csáki Róbert, Horváth Lóczi Judit, Knyihár Amarilla, Krizbai Sándor és Martin Henrik által készített műalkotások bemutatása alkalmából rendezett ünnepélyes megnyitón N. Kovács Zita művészettörténész, a Bácskai Művelődési Központ vezetője elmondta: a művészettörténet egy olyan jelenségére koncentráltan mutat be egy kortárs pillanatképet, amely nem csak a szentendrei művésztelep hagyományos fogalmának újradefiniálásával, de a kortárs magyar művészet útkereső tendenciáinak is iránymutató mérföldkővé vált a magyar művészet történetében.
Hozzátette: a nagybányai művésztelep után időben, térben és jelentőségben az ország második művésztelepének átalakulása a történelmi, művészetpolitikai változások kilengésekkel terhelt évtizedei után a művész-státusz kiterjesztésével egy új korszak kezdődött el – és tart napjainkban is.
A tárlat november 23-ig nyitvatartási időban (8.00-18.00 óráig) lesz megtekinthető a Bácskai Kultúrpalota aulájában és az emeleten található galériában. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű