14.8 C
Baja
2024. május 3. péntek
Kezdőlap Kultúra A munka világát örökítették meg

A munka világát örökítették meg

Országos pályázattá nőtte ki magát az idén tizenharmadik alkalommal a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott “Munka világa” című fotópályázat, melynek beérkezett alkotásaiból nyílt kiállítás október 3-án hétfőn a Bácskai Kultúrpalota aulájában. Az idei kiírásra csaknem 90 alkotás érkezett, ebből 38 fotót választott ki a fotósok alkotta szakmai zsűri, illetve ítélte oda a díjakat az első, a második, a harmadik helyezetteknek, illetve a különdíjat nyert fotósoknak. 
Györökné Mészáros Eszter, Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bajai képviselője elmondta: lokálpatriótaként külön öröm számukra, hogy a bajai Duna Fotóklub tagja, Ligeti László is rendszeresen indul a rangos versenyen. 
A kiállítás-megnyitón a Bajai Kézműves Egyesület is képviseltette magát: kézzel készített alkotásaik bemutatásával színesítették az eseményt. A program részekén Eördögh Gabriella hegedőtanár és tanítványi népdalcsokorral kedveskedtek a résztvevőknek.

A díjazottak:
1. hely: Gardos Gábor (bejárás) 
2. hely: Sági Ági (a karbantartó magányossága) 
3. hely: Szabó Béla (kovácsok. gyimes)
Különdíj: Gyenes Kata (ötvösmesterek)

Szádeczky Attila 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű