12.6 C
Baja
2024. május 3. péntek
Kezdőlap Kultúra RÁBL Színpad- Új kortárs táncjátékkal jelentkezik a társulat

RÁBL Színpad- Új kortárs táncjátékkal jelentkezik a társulat

A RÁBL Színpad és Zenei Közösség évek óta neveli, pallérozza a RÁBL Táncszínház elnevezésű csoportot, ahol a társulat kimondottan táncos produkciókat mutat be, illetve visz színpadra. Két évvel ezelőtt a Szávitri című táncjátékkal rukkoltak elő, amely óriási sikert aratott a bajai színházkedvelők körében. A Baros Eszter által irányított csapat szeptember 10-én egy újkortárs táncjátékkal jelentkezik, amely magyar népballadákból fűzött családtörténetet mesél majd el a közönségnek.
A táncjátéknak az a sajátossága, hogy egy bizonyos történetet kizárólag tánccal mutat be, amely nem könnyű feladat – tájékoztatta portálunkat Dely Géza, a RÁBL Színpad és Zenei Közösség vezetője. A Fehér Anna öröksége alapját klasszikus magyar népballadák ötvözete alkotja, amelyeket Lex Orsolya gyűjtéseiből használtak fel, majd gyúrtak össze egy történetté.
– Egy kicsit hozzányúltunk, alakítgattuk, hozzátettünk, elvettünk belőle, ezért természetesen nem az eredeti formájukban kerülnek a nézők elé, de így értük el, hogy egy komplex cselekmény kerüljön színpadra- tette hozzá. 
A táncokat Gyimesiné Bencze Judit és Baros Eszter koreográfijával tanulják be a táncosok, az örökös szerepében Aradi Annát láthatják majd a színház szerelmesei. 

A RÁBL Színpad és Zenei Közösség elérhetősége itt található

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű