11.7 C
Baja
2024. május 3. péntek
Kezdőlap Közélet Évzáró és ballagási ünnepséget rendeztek Bátmonostoron

Évzáró és ballagási ünnepséget rendeztek Bátmonostoron

Vidám hangulatú évzáró és ballagási ünnepséget szerveztek június 3-án pénteken a Vaskút- Bátmonostor Német Nemzetiségi II. számú bátmonostori óvodájában.
Az eseményen a község polgármestere, művelődésszervezője, az óvoda intézményvezetője és számos meghívott vendég is részt vett.  
Kiemelt figyelmet szenteltek az évzáró során is a pedagógiai programukban leírtakra, mely szerint fontos a nemzetiségi nyelv, nemzetiségi kultúra, hagyományok, szokások tovább örökítése az óvodánkban- tájékoztatták portálunkat Stéger Andrea és Rittgasser-Dobler Dézi, német nemzetiségi óvodapedagógusok.
Elmondták: a rendezvény kezdetén a gyerekek vidám köszöntővel üdvözölték a népes közönséget, majd német nemzetiségi lakodalmas jelenetet adtak elő, szép kékfestő nemzetiségi viseletben, melyben bemutatták német nyelvi ismereteiket, ének és tánctudásukat. A közönség lelkes tapssal jutalmazta az ügyes szereplőket.
Ezt követően a ballagó gyermekek elbúcsúztak az óvodától, társaiktól és a pedagógusoktól. Búcsúzásként kékfestő motívummal készített „Schultüte”-t, tarisznyát, valamint saját készítésű tablóképet ajándékoztunk emlékül a gyerekeknek.- tették hozz.
Az óvónők arról is beszéltek, hogy az ünnepség zárásaként, és az ügyes szereplésért meglepetésekkel készültek a gyerekeknek. A kicsik nemzetiségi terítővel díszített asztalhoz ülhettek, ahol lufikkal és ballagási tortával várták őket. A szülők üdítővel, sütemény felajánlásokkal támogatták a rendezvényt. A jó hangulatról az ugrálóvár gondoskodott.
A gyerekek fáradtan, de boldogan, sok élménnyel tértek haza az ünnepség végeztével.
A ballagók szeptemberben felkészülten és izgatottan várják már az új iskolai kihívásokat.

Fotók: Bátmonostori Óvoda

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű