23.4 C
Baja
2024. május 5. vasárnap
Kezdőlap Közélet Vihar - Folyamatosan dolgozik a helyreállításon a DÉMÁSZ

Vihar – Folyamatosan dolgozik a helyreállításon a DÉMÁSZ

A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. megerősített szerelőcsapatokkal dolgozik az üzemzavarok felszámolásán, a legkritikusabb helyeken aggregátorral biztosítják az áramellátást – tájékoztatta a szolgáltató hétfő délelőtt az MTI-t.
A közleményben azt írták, a Démász szolgáltatási területén húsznál több villanyoszlopot döntött ki az óránkénti 100-120 kilométeres sebességű szél, tövestől kifordított számtalan fát, háztetőket sodort el, épületeket, járműveket tört össze és rengeteg faág zuhant a villamoshálózatra. A tömeges üzemzavar Baja, Kecskemét és Szeged térségét érintette a legsúlyosabban, több tízezer ügyfélnél szünetelt az áramszolgáltatás.
A szakemberek azonnal megkezdték a hibák feltárását és ahol lehetett, a javítást is, de az egyre erősödő széllökések újabb és újabb üzemzavart okoztak, sőt az is előfordult, hogy a helyreállítás után nem sokkal ismételten vezetékszakadást okozott a viharos erejű szél.
Jelenleg több mint kétszáz szerelő és a Démász más területen dolgozó munkatársa vesz részt a hibafeltárásban, Bács-Kiskun megyébe például Békés megyéből érkeztek szakemberek. Nehezíti a helyreállítást, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint hétfőn is számítani lehet erős széllökésekre, így a javítás akár több napig is elhúzódhat – közölték.
A Démász megerősítette 24 órában hívható telefonos ügyfélszolgálatát is a jelentősen megnövekedett számú hívások fogadására – tették hozzá.

MTI

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű