19.4 C
Baja
2024. május 1. szerda
Kezdőlap Közélet Fontos a biztonsági határzár

Fontos a biztonsági határzár

Zsúfolásig megtelt a Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának díszterme október 25-én. A Jobb Bajáért Polgári Egyesület szervezésében, az illegális migráció témakörében tartott lakossági fórum vendége Dr. Bakondi György kormánybiztos volt.
Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, az este házigazdájaként leszögezte: minden magyar állampolgár számára fontos az az ügy amelyről ma szó lesz, ugyanis az elmúlt évek legnagyobb problémája a bevándorlás kérdése. Néhány évvel ezelőtt még nem gondoltunk arra, hogy le kell majd zárni a határt és meg kell védenünk Magyarország és Európa határait, viszont folyamatos a nyomás azokon az országokon, amelyek ellenállnak a bevándorlás kérdésében. Brüsszelben elkezdődött a Soros-terv végrehajtása, ezért a kormány egy nemzeti konzultáció keretében kéri ki az emberek véleményét, miként vélekednek a sok veszélyt magában hordozó tervről.
Dr. Bakondi György elmondta:
Az iszlám állam katonai veresége Irakban és Szíriában is küszöbön áll Ami az Európaiakat érinti: jelentős számban tértek vissza a kontinensre olyan személyek, kik előzőleg az iszlám államban kaptak fegyveres kiképzést, majd egy részük hamis úti okmányokkal próbált bejutni Európába.
A jóslatok mely szerint a migráció egy rövidtávú folyamat lesz, nem valósult meg.  A belbiztonsági helyzet Európa szerte sokat romlott az elmúlt években, 27 terrorcselekmény történt, mely 250 halálos áldozatot követelt. Az erőszakos, elsősorban nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények is nagy számban nőttek.
A kormánybiztos aláhúzta: a világban számos példa bizonyítja, hogy műszaki határzár nélkül nem lehet megfékezni a  migrációt, továbbá kerítés mellett nagyon fontos a rendőri és a katonai erők jelenléte is.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű