22.8 C
Baja
2024. május 4. szombat
Kezdőlap Közélet Pethőné Kővári Andrea az idei bajai Príma-díj jelölt

Pethőné Kővári Andrea az idei bajai Príma-díj jelölt

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezete 12 éve rendezi meg az országos Prima Primissima mintájára a Megyei Prima Díjátadó Gálát. Célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, művészet, kultúra és sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példa értékű eredményekkel bír. A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A helyi vállalkozók gyorsan ráébredtek a Megyei Prima Díj fontosságára, és készséggel álltak a kezdeményezés mögé a felajánlásokat tekintve, hiszen a díjösszeg ezekből tevődik össze.
Az idén is van bajai jelölt, Pethőné Kővári Andrea énektanár és karvezető személyében, Magyar népművészet és közművelődés kategóriában.

A pedagógus A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett énektanár és karvezető, a bajai III. Béla Gimnázium leánykarának vezetője. Az 1991-ben alakult, felnőttekből álló Ad Libitum kórus alapító karnagya. Munkássága révén az elmúlt évtizedekben komoly zenei élet bontakozott ki, fiatalokat és idősebbeket ösztönöz a közös éneklésre. A „Bélás Zenedélután” című program közel negyed százada az ő kezdeményezésére valósult meg. Az iskola Vadvirág népdalköre az országos versenyeken kiemelkedő eredményeket ért el. 2013-ban a Baja városi Cantabile Gyermekkar vezetője lett. Segíti a Bajai Fiatalok Színházában folyó munkát is. A gimnázium leánykara a Zeneakadémián is nagy sikerrel mutatkozott be Kodály-művek előadásával. A szakmai értékelés szerint ritkán fordul elő, hogy nem ének-zenei tagozatú gimnázium énekkara magas létszámmal, közel 70 énekessel ilyen nehézségű műveket magas színvonalon adjon elő. Az olaszországi Gradoban rendezett Nemzetközi Kórusfesztiválon az Ad Libitum a vegyeskarok között kategóriagyőztesként Arany Diplomát kapott. Munkásságáért 2006-ban a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetésben részesült.

Olvasóink ide kattintva szavazhatnak.

 

primadij.hu

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű