8.2 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Közélet Átmeneti változások a Baja-Budapest vasúti vonalon

Átmeneti változások a Baja-Budapest vasúti vonalon

Pályafelújítás miatt módosul a vonatok menetrendje a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon február 26-tól július 15-ig.
A Budapest-Baja viszonylaton, a teljes útvonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat a Gemenc expresszvonat helyett. Ellenkező irányban, a Baja-Budapest viszonylatú Gemenc expresszvonatok Baja és Szekszárd között személyvonatként közlekednek, onnan viszont Kelenföldig pótlóbuszok járnak az expressz helyett. A pótlóbuszok az M6-os autópályán közlekednek majd, és a buszokat pótjegy váltásával lehet igénybe venni.
A pénteki közlekedési rend szerinti Sugovica Expressz nem jár majd, az eljutást Sárbogárdig a Tettye IC, Sárbogárd-Baja között pedig személyvonat biztosítja. Vasárnaponként a Sugovica Expressz helyett pótlóbusz közlekedik a teljes útvonalon.
A változások érintik a Budapest elővárosi vonatforgalmat is: munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban az eddigieken felül további két-két S40-es jelzésű vonat közlekedik Budapest és Pusztaszabolcs között.

MTI

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű