12.7 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Közélet Szemétfogócska AXIÁL-os támogatással

Szemétfogócska AXIÁL-os támogatással

Közel évtizedes múltra tekint vissza Baján a Bátori Magdolna vezetésével életre hívott Szemétfogócska projekt, amelynek célja a szemléletformálás, a közösségépítés és a lokálpatriótává nevelés, miközben a várost megszabadítják a szeméttől. A környezet védelmét és Baja vonzó városképének megőrzését az AXIÁL Kft. is támogatja 2024-ben, az eseménysorozat partnereként.
A Szemétfogócskás csapat évente 7-8 alkalommal gyűlik össze, hogy az előzetesen felmért helyszínen összeszedjék a mások által illegálisan lerakott szemetet, ezáltal alkalmanként több köbméternyi hulladéktól megszabadítsák környezetünket. A kezdeményezés teljesen nonprofit jellegű, így a hulladékgyűjtés finanszírozása, valamint a szemétszedésben résztvevők motiválása támogatók bevonásával történik.
A példaértékű összefogásra az AXIÁL Kft. vezetősége is felfigyelt és a program részleteit megismerve felajánlotta egy konténernyi hulladék elszállítását a saját gépjárművükkel, továbbá a rendszeresen résztvevők motivációs kirándulását is támogatja a cég 200.000 Ft értékben.
– A Szemétfogócska olyan hasznos szemléletformáló program, amely során nem csak a természetért tesznek az aktivisták, hanem az összefogás erejével építik is közösségünket. A résztvevő gyermekek számára alapvető értékké válik környezetünk tisztelete, de példamutató tevékenységükkel másokat is motiválnak a hulladék helyes kezelésére. Bajai gyökerű cégként örömmel karoltuk fel a kezdeményezést. – foglalta össze Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű