22.7 C
Baja
2024. április 28. vasárnap
Kezdőlap Közélet Ünnepélyesen is átadták a Bácska-Logistik Kft új beruházását

Ünnepélyesen is átadták a Bácska-Logistik Kft új beruházását

Ünnepélyesen is átadásra került egy 650 millió forint összértékű beruházás Baján. A Bácska-Logistik Kft. még 2021-ben adta be pályázatát a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett, GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívásra (GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01383 azonosító számon) „Hatékonyság növelő beruházás támogatása a Bácska-Logistik Kft-nél” címmel. Az elnyert – feltételesen vissza nem térítendő – támogatási összeg: 306.500.502 forint, melynek köszönhetően, a Bácska-Logistik Kft. a Jánoshalmi úton lévő telephelyét, további 2,5 Ha területtel bővítette, ahol már 2022. őszén elkészült egy automata nagy teljesítményű üzemanyag töltőállomás, majd a teljes beruházást 2023 év végén fejezték be, a ’The Last House’ elnevezésű étterem megnyitásával, mely 386 m2-en, 154 fő egyidejű befogadására alkalmas, tartozik hozzá egy 45 férőhelyes kültéri parkoló, egy új elektromos autótöltő és egy gyermekjátszótér is. Az eseményen jelen volt Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselő, Nyirati Klára bajai polgármester, Széll Péter – bajai alpolgármester és Barcsákné Máté Mária a Bácska-Logistik KFt. ügyvezetője.

Több mint 600 millió forintból fejlődött a Bácska-Logistik Kft.! A fejlesztésnek köszönhetően pedig 18 új munkahelyet is létrehozott. A mostani nehéz helyzetben is kiemelt célunk a vállalkozások támogatása, a helyi munkahelyek megvédése és új munkahelyek létrehozása! Ezen dolgozunk a jövőben is!” – mondta Zsigó Róbert országgyűlési képviselő.
Nyirati Klára polgármester beszédében kiemelte: a beruházás nagy kreativitás és nagy munka eredménye. Ahhoz, hogy egy ilyen beruházás megvalósuljon, lokálpatriótának is kell lenni, úgy mint a Bácska-Logistik kft tulajdonosai, hiszen egy ideális városban az ideális vállalkozók úgy érzik, hogy akkor tudnak kiteljesedni, hogy ha fontos számukra a városuk, és ezt úgy mutatják meg, hogy újabb és újabb beruházások létesülnek.

Nagy öröm számunkra, hogy a mai naptól hivatalosan is lezárhatjuk a Bácska Logistik Kft legújabb projektjét. Bár a beruházás keretében megvalósult üzemanyagtöltő állomás ás az itt látható étterem már a tavalyi év végétől várja vendégeit, mára sikerült minden egyes apró részletet a helyére tenni és mindent üzembiztosan működtetni. Cégünk 2020-ban pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési Minisztériumba ahol hatékonyság növelő támogatásként 306.500.000.- forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el, 456 millió forint beruházási érték mellett. Ahogy telt az idő és haladtunk előre a beruházással a megemelkedett alapanyag árak és az álltalunk újra gondolt beruházás, a befejezésre több mint 650 millió forint összegből valósult meg. A végeredmény egy nagy teljesítményű üzemanyag kút, egy elektromos autó töltőállomás, és egy150 fős vendéglátóegység lett. Ezek a beruházások nem valósulhattak volna meg, a kormány támogató gazdaság politikája nélkül. A Baja Vagyon Zrt és a Baja Város önkormányzatának együttműködése nélkül. Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást a Magyar Kormánynak, a Baja Város Önkormányzatának, a Baja vagyon Zrt-nek és mindenkinek aki a projekt megvalósításán dolgozott. – mondta  Barcsákné Máté Mária ügyvezető.

 A Bácska-Logistik Kft célja mindig is a folyamatos fejlődés és fejlesztés volt, valamint a pontos precíz és versenyképes kiszolgálás fenntartása. A beruházás során a korábban is meglévő négy kútfejes üzemanyagtöltő állomás bővítéseként és fejlesztésekként épült meg az új töltőállomás, mely kifejezetten a tehergépjárművek gyors és hatékony kiszolgálását teszi lehetővé. Az új beruházás keretében a szolgáltatásokat is bővítették, hiszen átadásra került egy több mint 150 fő egyidejű befogadására alkalmas, mai kornak megfelelő, minőségi étel és ital választékkal, valamint trendi berendezéssel rendelkező étterem, melyhez egy 45 férőhelyes kültéri parkoló, gyermekeknek játszótér és egy elektromos töltőállomás is tartozik. A The Last House étterem a déli ebéd menük biztosítása mellett „A’ la carte” is működik. Elhelyezkedésénél fogva képes biztosítani az ipari parkban dolgozók étkezési lehetőségét ebédidőben, de több mint 200 féle italválasztékával (Koktélok, röviditalok, borok, pezsgők, stb.), gourmet estek, kóstolók, üzleti tárgyalások, valamint akár több száz fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

A pályázatos beruházások mellett szintén átadásra került egy új gyártó csarnok is (fémmegmunkáló üzem), mely működését szintén megkezdte.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű