17.7 C
Baja
2024. május 20. hétfő
Kezdőlap Közélet Pásztortarhonyával várták a rászorulókat

Pásztortarhonyával várták a rászorulókat

A Jamex Kft. felajánlásából pásztortarhonyával várták a rászorulókat a jótékonysági ételosztás aktuális napján, december 13-án szerdán, a Bajai Ciszterci Házban. A csaknem két évtizede zajló karitatív akciót dr. Zöld László Csabáné, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője hívta életre, majd a 2019-es önkormányzati választásokat követően a Cselekvő Fiatalokért Egyesülettel karöltve vitte tovább. 
Salamon Ákos, a Cselekvő Fiatalokért Egyesület elnöke elmondta: a jótékonykodás nagyszerű érzése mellett fontos, hogy kapcsolatot teremtenek a rászorulókkal, ami azért is jó, mert az ételosztások folyamán a beszélgetések alkalmával képet kaphatnak arról, mire van szükségük a szegényebb sorsú embereknek. – Nagyon sokukkal sikerült szorosabb kapcsolatba kerülni, így a hetenkénti találkozások egyfajta közösségi élményt is nyújtanak- tette hozzá. 
A jótékonysági ételosztáson ezúttal is 200 adag ételt osztottak ki a Szent József plébánia karitász csoportjának önkéntesei. 
Az ételeket Toldi Norbert esperes áldotta meg, ételosztás legközelebb egy hét múlva szerdán lesz.
 
Sz. A.  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű