18.8 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Közélet Emelni akarja a városi cégek vezetőinek bérét a polgármester

Emelni akarja a városi cégek vezetőinek bérét a polgármester

Az évben utoljára ül össze rendes tanácskozásra az önkormányzat képviselő-testülete: december 14-én csütörtökön a városi tulajdonban lévő cégek vezetői díjazásának felülvizsgálata is napirenden lesz. 
Az előterjesztés értelmében egy kivétellel az összes cégvezetőnek az eddigi bruttó 600.000 ft-ról 745.000 ft-ra, míg a már nyugdíjas Pozsgai Imrének, a Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatójának az eddigi 850.000 ft-ról, 1.065.000 ft-ra emelkedne a javadalmazása.

Egy másik sarkalatos pontja a testületi ülésnek az Energetika KFT.-nek nyújtandó 60 millió forintos támogatás lesz, melyről a döntés azért lett elnapolva a legutóbbi tanácskozáson, mert a képviselők az ülés előtt 12 órával kapták meg az előterjesztés szövegét, ezért úgy döntöttek, információhiány okán elnapolják a szavazást. 

Szádeczky Attila  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű