17.7 C
Baja
2024. május 20. hétfő
Kezdőlap Közélet A Magyar Zarándokúthoz csatlakoztak a bajai nagycsaládosok

A Magyar Zarándokúthoz csatlakoztak a bajai nagycsaládosok

Bajáról folytatták a tavasszal megkezdett útjukat a Magyar Zarándokút tagja: a keresztény szellemiségű. Esztergom és Máriagyüd közötti séta – amely a barátságot, a békességet, a szeretetet, az elmélyülést és megnyugvást jelképezi- utolsó szakaszához zászlós zarándokként csatlakozott Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, a közelmúltban alakult Bácskai Körtevirág Nagycsaládos Csoport, a helyi KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) és KDNP csoportok néhány tagja.

Az alakuló ülés óta a mai volt az első közös esemény, amely során csatlakoztak a zarándokúthoz- mondta Kámánné dr. Bari Bernadett, a Bácskai Körtevirág Nagycsaládos Csoport vezetője. Hamarosan szeretnének egy programot szervezni, amikor bemutatkozik csapatuk, majd természetesen toborzásba is kezdenek. 

Az elmúlt 14 évben, amióta minden évben megrendezik a zarándokutat, minden évben felkérnek egy jeles személyiséget, aki az évnyitó zarándoklat során elkíséri őket, idén Kardosné Gyurkó Katalint kérték fel- mondta Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke október 12-én csütörtökön, a Tóth Kálmán téren. Az évnyitó zarándoklatot úgy tudták tavasszal megszervezni, hogy Esztergomtól Bajáig jöttek, de idő és energia hiányában nem folytatták az utat. Már akkor megbeszélték, hogy folytatni fogják, erre most kerül sor- tette hozzá.

Nagy örömmel vették tudomásul, hogy Baján megalakult a Bácskai Körtevirág Nagycsaládos Csoport mert ez azt jelenti, hogy Bajának van jövője, a jövő pedig a családokkal képzelhető el- fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete egy értékalkotó közösség, akik próbálják népszerűsíteni, mennyire jó érzés igent mondani a családra, és ha e mögött még egy közösség áll, bátrabban születnek meg a gyermekek. Három pillére van a civil szervezetnek: az értékfelmutatás, a közösségépítés, és az érdekvédelem. A most megalakult bajai csoport is képes lesz képviselni a családok érdekeit- emelte ki az egyesület vezetője.  

A zarándokúthoz csatlakozó bajai résztvevők a Duna-hídig kísérték a Magyar Zarándokút Egyesület tagjait, akik a következő állomásként Bátát jelölték meg. 

Szádeczky Attila 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű