19.9 C
Baja
2024. május 14. kedd
Kezdőlap Közélet Elismerésben részesült Dr. Bíró Tibor dékán

Elismerésben részesült Dr. Bíró Tibor dékán

A Magyar Mérnöki Kamara Környezetmérnöki Tagozat elnöksége kimagasló szakmai munkájának elismeréseként, a „ Környezet Védelméért” díjat adományozott Dr. Bíró Tibor az NKE Víztudományi Kar dékánja részére. A díj átadására szeptember 28-án került sor a Magyar Mérnöki Kamara székházában, az Energiaügyi Minisztérium képviseletében, Dr. Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár adta át.

Az NKE Víztudományi Karának (VTK) dékánja okleveles környezetvédelmi szakmérnök, a VTK Vízépítési Tanszékének vezetője, egyetemi docens. Korábban a Károly Róbert Főiskola dékánja és rektorhelyettese, valamint a Szent István Egyetem dékánja. Egyebek mellett az MTA Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Bizottsága, az Országos Vízgazdálkodási Tanács és a BM Országos Vízügyi Főigazgatóság Tudományos Tanácsának tagja, a Magyar Hidrológiai Társaság alelnöke.

Bíró Tibor számos kitüntetés birtokosa, több mint 230 publikáció szerzője, megannyi külföldi tanulmányúton vett részt az Egyesült Államoktól Indiáig. Fő kutatási területe a belvízrendezés, az öntözés, a hullámterek állapotértékelése, a vízminőségszabályozás és a távérzékelés vízgazdálkodási célú alkalmazásai.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű