18.6 C
Baja
2024. május 15. szerda
Kezdőlap Közélet Megyei jogú város akadozó honlappal

Megyei jogú város akadozó honlappal

Továbbra is áttekinthetetlenül, értelmetlen kódokkal teletűzdelve, szétcsúszva „üzemel” városunk honlapja, a Baja.hu. 
Még 2021-ben született egy, a polgármester által jegyezett előterjesztés, amelyben a Baja Hangja Kft-n keresztül üzemeltett Baja.hu domain név átkerült volna a városházára, ahol az eddig bajaionkormanyzat.hu néven működő információs portál tartalmát vette volna át. A javaslatot akkor a képviselő-testület elutasította. Később a Baja.hu portálhoz tartozó 20.000 követővel rendelkező „Baja Város Honlapja” nevű Facebook oldal sem volt már fellelhető az online térben. Rossznyelvek szerint, egyszerűen csak elvették a Baja Hangja Kft. munkatársaitól azt a közösségi felültetet, amelyet évek óta építgettek, és nem utolsó sorban a magas követőszám miatt sok emberhez jutottak el bajai hírek, információk. Az online munka jelenleg a bajahangja.hu weblapon zajlik, amelyhez a kollégáknak létre kellett hozniuk egy teljesen új Facebook oldalt. Aki valaha dolgozott online médiában, az tudja milyen nehéz, sőt lehetetlen küldetés egy teljesen új közösségi oldalt a régi, bejáratott felület szintjére feltornázni. 
Jelenleg tehát így működik az önkormányzat által működtetett online média. Egy olyan településen, amely több mint egy éve megyei jogú státuszt kapott. 
Vajon méltó-e egy ilyen ranghoz az a tény, hogy a város honlapján gyakorlatilag minden egyes cikkben egy új linkre kell kattintani, ami egy másik oldalra vezet át.
A jelenség akár szégyenteljesnek is nevezhető, ugyanis, ha bárki az országból, vagy a nagyvilágból Google-ban rákeres a Baja szóra, egy olyan honlapot hoz be első találatként, ami gyakorlatilag nem üzemel. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű