24.5 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Közélet Családi napot tartottak a IV. körzetben

Családi napot tartottak a IV. körzetben

Betegség miatt májusról elhalasztott családi napot tartottak a Baja tanya IV. körzetében található közösségi házban július 2-án vasárnap. 
A Bajai Cigány Önkormányzat és a Csácsé Rom Cigány Kulturális Egyesület közös szervezésében bonyolított eseményen a körzet lakóit babgulyással, a gyerekeket ugrálóvárral vattacukorral, a vállalkozó kedvű jelentkezőket csocsóversennyel várták. 
Horváth Szilveszter, a Bajai Cigány Önkormányzat elnöke elmondta: sokat köszönhetnek a Mogyi Kft.-nek, a Bácskatej Kft.-nek, a Pallér Kft-nek és a Pannon Kft-nek, akik, támogatták a hagyományosan évről, évre megrendezendő családi nap idei eseményét. 
Minden rendezvény nagyon fontos az itt élő embereknek és természetesen neki is, ezért a 10 éves képviselősége során egyetlen eseményt sem hagyott ki a körzet önkormányzati képviselője. Kovács Csaba kiemelte: Horváth Szilveszter és a környék lakói mindig számíthatnak rá, és ez fordítva is igaz. Ez a rendezvény- csak úgy, mint a többi-  közösségépítésen túl arra is kiváló alkalom, hogy az emberek elmondják a problémáikat, gondjaikat, megosszák örömeiket is- tette hozzá.
Markos Gabriella, a Sugovica ÁMK és Sportiskola kiscsávolyi tagintézményének vezetője hangsúlyozta: több mint 10 éves kapcsolat köti a Bajai Cigány Önkormányzathoz, segítik egymás munkáját. A körzetben élő gyerekek a kiscsávolyi iskolába járnak, nagyon fontosnak tarja, hogy a diákokkal ne csak az iskola falain belül találkozzanak, hanem kötetlenebb programok során is. – Ilyenkor megismerem a szülőket, akik teljesen más szemszögből szólnak hozzám és fogadnak el engem.  

Szádeczky Attila 

 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű