23.5 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Sport Csubakka és a focimeccs

Csubakka és a focimeccs

Érdekes és kedves közjáték zavarta meg a szombati Bajai LC- Kunbaja megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzést. A találkozó 2. félidőjében megjelent egy nagyobb testű fekete eb, ki előszőr csak a pályát szegélyező korlát mögött farkát csóválva, futkosott boldogan, majd megtalálva a rést természetesen beszaladt a pályára, ahol éppen labdarúgó mérkőzés zajlott. A fürge lábú, játékos csahost előszőr Nagy Előd, a bajai csapat veterán játékosa fogta meg és kísérte ki az öltöző épületbe, majd miután még egyszer beszabadult a gyepre, Koch Tamás vezetőedző kísérte ki a „renitens” ebet. 
A találkozó végét követően a klub munkatársai és hölgyszurkolók egy csoportja felfedezte az állat testébe épített chippet, ezért azonnal értesítették a Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesület aktivistáit, akik azonnal helyszínre siettek, és leolvasták a kutya adatait. Kiderült, hogy az egyébként rendkívül barátságos, kedves jószágot Csubakkának hívják és van gazdája, aki már égre, földre kereste házi kedvencét. 
A mérkőzés egyébként bajai győzelemmel zárult, egyes vélemények szerint Csubakka jelenléte hozta meg a szerencsét. 
A Bajai LC vezetéségének érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy kabalaállatként folyamatosan alkalmazza a kedves, fekete kutyát, aki egy kis színt vitt a borús szombat délutánba a Vasvári Pál utcai sportpályán.  

Szádeczky Attila 
Fotók: Pulai Zsóka 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű