14.3 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Belföld Népszámlálás- 9.6 millió Magyarország népességszáma

Népszámlálás- 9.6 millió Magyarország népességszáma

A Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 1. és november 28. között hajtotta végre Magyarország 16. népszámlálását. A papír kérdőívek nélkül végrehajtott népszámlálás felgyorsította az adatok feldolgozását, mindössze két és fél hónappal a népszámlálás befejezése után már közölhetővé vált a népesség és a lakásállomány számának alakulását bemutató első eredményei- olvasható a nepszamlalas2022.ksh.hu oldalon. 
Magyarország népessége 2022. október 1-jén 9 millió 604 ezer fő volt. Az 1870-ben végrehajtott első népszámláláskor az ország jelenlegi területén alig több mint 5 millióan éltek. A népességszám 1980-ra már 10 millió 709 ezer fő volt, azóta viszont folyamatosan csökken. Ennek legfőbb oka, hogy a halálozások száma egyre nagyobb mértékben haladja meg a születésekét. Az elmúlt 11 évben ezt a 464 ezer fős csökkenést a 131 ezer fős – többségében a környező országokból érkező – bevándorlási többlet jelentősen mérsékelte.
Az adatok feldolgozása folyamatos, az egyre gazdagabb információkat az érdeklődők a KSH honlapjának népszámlálási aloldalán tanulmányozhatják, illetve a népszámlálás tájékoztatási adatbázisában is elérhetők lesznek.

A teljes anyag ide kattintva olvasható.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű