24.5 C
Baja
2024. május 18. szombat
Kezdőlap Közélet Marad az üzemanyag- és az élelmiszerár stop

Marad az üzemanyag- és az élelmiszerár stop

A háború és az arra adott szankciók brutális energiaáremelkedéshez vezettek-jelentete be Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a szombat délutáni rendkívüli kormányinfón.  Annak érdekében, hogy ezektől a káros következményektől megóvjuk az embereket, a kormány korábban is hozott döntéseket. A benzin- és élelmiszerárstopot meghosszabbítjuk – jelentette be. A kamatstopot is legalább fél évvel meghosszabbítjuk – tette hozzá.

Gulyás arról is beszélt, hogy talán többen férnek bele a meghatározott átlagfogyasztásba, mint amennyit a kormány korábban számolt.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy olyanok legyenek a magyar költségvetés adottságai, hogy a mostani árstopok és rezsitámogatási rendszer életben maradjon. A Miniszterelnökség vezetője szerint a cél az, hogy a háború végeztével és a szankciók végeztével rohamosan csökkennének az árak.

Az energiaintenzív vállalkozásokat is meg kell védeni, és a kormány ennek megfelelő tervet fogadott el. Nagy Márton arról beszélt, hogy az energiaintenzív vállalkozások azok akiknek a nettó árbevételének 3 százaléka az energiára ment. A program október 1-jével indul és 2023 végéig tart. Az egyik elem a működési költségek és a beruházási költségek támogatása – tette hozzá. A működési költségek esetében a tavalyi évhez képest az árnövekedés 50 százalékát fizetik ki októberben, novemberben, decemberben. A beruházási költségek esetében az önerő támogatásában segítik a kkv-ket 15 százalékig – mondta a miniszter. 
Origo.hu 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű