19.9 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Közélet Az Európai Mobilitási Hét programjai

Az Európai Mobilitási Hét programjai

2022.09.16. péntek
15:00 Autómentes konferencia (KUPA) – Kerékpáros nyílt szakmai konferencia
Helyszín: Turisztikai Központ
Kerekasztal beszélgetések, vetítéssel, prezentációval a kerékpározást érintő fejlesztésekről, veszélyekről, fontos fejlesztést igénylő területekről, mindez a kerékpárosokat képviselők és a hatóságok bevonásával, eszmecsere jelleggel. (meghívottak, de nyilvános konferencia)
Előadók: Gedovics Zoltán, Közlekedést segítő beruházások, kerékpártárolók, közlekedési morál, szabálysértések bajai viszonylatban. ERollerek, elektromos kerékpárok aránya, tapasztalatok a közlekedésben
Reményi László baleseti gócok, jellemző kerékpárosokat érintő veszélyek, veszélyes helyek, gyakorlatban milyen átalakítások lennének szükségesek a további balesetek megelőzésében?
Magyar Kerékpáros Klub (Fazekas Samu előadás kb. 20 perc):
Bemutatkozás, országos viszonylatban a Klub, tagsági előnyök, érdekképviselet, költségek
bajai szárny esetleges megalapítása, tagtoborzó
Felmerült kérdés: utazási költség térítés?
Futás (Sipos János előadása – kb 20 perc)
Vizi túrák (Barkuti Balázs előadása – kb 20 perc)
Lencsés Péter – városi fejlesztési javaslatok, tippek, ötletek.
Előadások közben felmerült kérdésekre válaszok, eszmecsere.

2022.09.17. szombat
15:00 Critical Mass hagyományos városi kerékpáros felvonulás
(Lencsés Péter, )
Helyszín: Tóth Kálmán tér.
Belvárosi templom előtti területről indulunk, 8,5 km városi tekerés után A Petőfi szigetben fejezzük be a bringák magasba emelésével, előkészülve a következő programmal (Lentebb)

16:30 Kresz park kicsiknek
(Telek Zoltán, Antal Tibor, Lencsés Péter)
Kisbiciklik körversenye, és gyorsulási versenye.

20:00 Bringázz a buliba, kerékpáros filmvetítés a Szentháromság tér és Halászpart kiülős teraszain, (szombat) egy film vetítése teraszonként.
Résztvevő teraszok listája: Borbistro, Bacon street, MOLA GastroPub, Daniel”s Cafe, Galéria Art Café

2022.09.18. vasárnap (9:00 – 15:00)

10:00 PanduR1ng kerékpáros és futóverseny (Nagy Pandúr kör)
Ugyanitt, ugyanekkor Evezz egy Petőfi sziget kört, bövebb info a nevezésnél
Hivatalos versenykiírás:
I.PanduR1ng
Kerékpáros- és futóverseny + családi séta
2022.09.18. 10:00
Az esemény rendezője: Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata – Mogyi SE Baja
Ötletgazda: Lencsés Péter
Helyszín:
– Versenyközpont: Pandur-sziget, Alsó-Duna völgyi Vízügyi Igazgatóság Folyami Szakaszmérnökség előtti parkoló. ( Daru u. 1.) (Gyalogos és Kerékpáros híd Pandur-szigeti oldala.)
– Rajt: – Kerékpár: 10:00 szakaszos rajtoltatással, az előnevezés által megadott tempó sorrendjében!
– Futás: Közvetlen a kerékpáros rajtok után kb. 10:10-kor.
– Családi séta: a futás rajtját követően.
Táv: Mindhárom teljesítés esetében egy „Pandúrkör” (kb.8,2 km).
Regisztráció: A verseny előzetes regisztrációhoz kötött, mely az alábbi felületen található: https://forms.gle/4ZCMZACmLvAQv14y9 A nevezési felület 2022.09.15-ig lesz elérhető! A regisztráció mindhárom teljesítés esetén ingyenes!
Helyszíni nevezést csak korlátozott számban tudunk elfogadni!
Rajtszám felvétel (helyszíni regisztráció): 2022.09.18. 8:30- 9:45-ig a Versenyközpont területén felállított nevezési sátraknál. A kerékpáros rajt előtt 15 perccel a regisztráció és a rajtszámátvétel lehetőségét lezárjuk! Kérjük érkezz időben!
Időmérés: A kerékpár- és a futóversenyen chipes időmérés lesz, mely a rajtszámátvételkor kapott bokára erősített chip végez. A bokachipet célba érkezést követően kérjük adjátok át a rendezők részére.
Frissítés: Célba érést követően víz, izotóniás ital, gyümölcs áll minden teljesítő rendelkezésére, hogy az elégetett kalóriákat pótolja.
Díjazás: Kerékpár- és futóverseny esetén nemenként az 1-3 helyezett külön támogatók által felajánlott díjazásban részesül. Minden célba érkező a szervezők ajándékával térhet haza.
A verseny kedvezőtlen időjárás ( balesetveszélyessé vált pálya) esetén halasztásra esetleg törlésre kerülhet!

2022-09-19 hétfő
10:00 Kerékpáros kvíz középiskolásoknak (csapatok versenye)
(Gedovics Zoltán, Telek Zoltán)
KRESZ, Bringázás és ezekhez fűződő kis helytörténet bajai iskolákon belül több csapat (csapatonként 3-4 fő) részére, korábbi nevezések alapján. Az elmét és testet izzasztó feladatok sikeres teljesítése nyereményekért (is) zajlik. A KRESZ feladatok kellő nehézségének kidolgozásáért felkért szakértők. Kerékpáros ügyességi feladatok Rámpán és bolyákkal kialakított ügyességi pályán áttekerés.
Helyszín: Petőfi sziget kresz pálya

2022.09.20. kedd
12:00 Kerékpár szépségverseny elbírálás:
Bringázz Baja! facebook felületén is beszámolunk a versenyről. A küldhető fotókkal a
kiírás alapján: bringazzbaja@gmail.com címre lehet küldeni.Egy fotón a nevezővel, kezében az aktuális Bácskai naplóval és a nevezett kerékpárral, (Ez bizonyítja, hogy nem egy internetről letöltött képpel nevez valaki) valamint szükség esetén még 1-2 kép a kerékpárról.
A szépségverseny helyezést elért versenyzői számára az ünnepélyes átadás a Bringások éjszakájának befutójánál lesz. 09-22 csütörtök, Szentháromság tér, Polgármesteri hivatal előtti területen.

2022.09.21. szerda
10:00 Teker a suli – általános és középiskolai csapatok tekerése a Jelky, majd a Szentháromság térre. A program részben Rendőri biztosítást is kap.
Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy sok iskolás teker az iskolákba, valamint a még nem tekerők számára is alternatívát mutasson.

2022.09.22. csütörtök
7:00 – 9:00 Bringázz a munkába
frissítő a városháza előtt akik munkába kerékpárral mennek
20:00 – 21:00 Bringások éjszakája
Kis esti kör kivilágítva bringákkal Türr kilátótól egy szigetkör és a mobilitási hét eseménysorozat lezárása a Szentháromság téren, a Polgármesteri hivatal előtti területen. Itt történne a Kerékpár szépségverseny helyezést elértek díjjazása is.

Várunk minden kedves érdeklődőt!

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű