24.5 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Közélet Változások lesznek a város közfoglalkoztatási rendszerében

Változások lesznek a város közfoglalkoztatási rendszerében

Változások lesznek a város közfoglakoztatási rendszerébe: a városvezetés szándéka szerint jelentős mértékbe szeretnék növelni a program hatékonyságát, melyek elősorban a munkaszervezési, a feladatleosztási és az ezt követő ellenőrzési folyamatokban nyilvánulnak majd meg. 
A kormány által létrehozott közmunkaprogram kezdetén Baján 280 embert dolgozott közmunkásként, tavalyi évre ez a szám 44 főre csökkent- mondta Hajdú Miklós alpolgármester a témában tartott sajtótájékoztatón augusztus 31-én szerdán a városháza Türr termében. Idén szeptemberben már csak 40 közfoglalkozott lesz állományban az önkormányzati cégek kötelekében, ezért nem mindegy milyen hatékonysággal végzik majd a munkájukat- tette hozzá. 
A városvezető úgy vélte, sokkal több dolgos kézre lenne szükség, ennek érdekében tárgyalnak a Bajai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának illetékeseivel. Így amennyiben a megye területén felszabadulnak státuszok, szeretnének rá igényt tartani. 
Hajdú Miklós arról is beszélt, hogy a közmunkát ellátó negyven fő mellett, kilenc munkatárs szociális segítőként tevékenykedik. Az ő feladatuk eddig is az volt, hogy hátrányos helyzetű, elsősorban roma diákoknak nyújtanak segítséget. Ezek mellett a tanyabusz szolgáltatás továbbra is rendelkezésére áll majd azoknak, akik igénylik. 
Mint mondta: a fizikai munkát végző közfoglalkoztatottak tekintetében szükségessé vált némi átcsoportosítás. Az utak, járdák, csapadékvíz-elvezetők tisztítását az eredetileg tizenkét fő helyett tizennégyen végzik majd, a Bajakert Nonprofit Kft-nél az eddigi hét helyett kilenc közmunkás lesz elhelyezve, illetve a köztisztasági feladatok ellátására továbbra is hét ember lesz munkába állítva. Az önkormányzati intézményekben (múzeum, könyvtár, óvoda, városháza, védőnői hálózat) összesen nyolc fő láthat majd el szolgálatot. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű