24.5 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Sport Gyurinovics Fanni is elutazott az Úszó EB-re

Gyurinovics Fanni is elutazott az Úszó EB-re

Mint arról korábban beszámoltunk, a csütörtökön kezdődő római úszó Európa-bajnokságon szereplő Hosszú Katinkának továbbra is a száz érem megszerzése a célja. A bajai úszofenomém mellett az éppen szárnyait bontogató, bajai származású, jelenleg a Vasas SC tehetséges úszója is helyet kapott az utazók között. Gyurinovics Fanni a tokiói olimpián és az idei vb-n is részt vett, és remekül hely is állt mind egyéniben, mind a váltókban.
A Vasas SC honlapján Fanni edzője, Lőrinczi György nyilatkozott a tervek szerint 100 gyors egyéniben induló, de a 4×100-as női, illetve mix gyorsváltóban is rajtkőre álló versenyzőről. 
Nagyon jó kis váltók állhatnak össze mindkét számban, és azt gondolom, hogy az érem sem elképzelhetetlen, így mi is elsősorban a váltóúszással kapcsolatos apróságok csiszolására helyeztük a hangsúlyt a világbajnokság óta. Gondolok itt a repülőrajtra, a fordulókra, a víz alatti kidelfinezésekre, vagy éppen a váltásokra. Minden rendben zajlott, semmi sem hátráltatta Fannit, így szerintem a lehető legjobb formáját tudja majd nyújtani az Eb-n. Nagyon várjuk már a versenyeket- mondta a tréner.

Fanniért egyéniben már rögtön az első napon, augusztus 11-én szoríthatunk, a női gyorsváltóval augusztus 13-án, a mixváltóval pedig augusztus 15-én úsznak.

Sz. A. 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű