14.3 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Interjú Hadüzenet a Mekinek: elindul a “Békavári McDrive” Baján

Hadüzenet a Mekinek: elindul a “Békavári McDrive” Baján

Tankolj fel hétvégére kiváló minőségű kézműves élelmiszerből! Válassz a Dunaszekcsői Őskovásszal készült hatféle kenyérből, vigyél hozzá háztáji sonkát, dobj mellé egy sajtot és lakj jól egészségesen! – olvashattuk Vadas Tímea friss felhívásából, ahol nem kevesebb, mint kilencféle sajtból csemegézhet a kilátogató nagyérdemű.

A hatféle különleges kenyér között egyaránt megtalálhatjuk a krumplis, céklás és tönkölyös változatot, de a hagyományos rozsos, valamint natúr változat mellett pirított hagymás ínyencséget is megízlelhetünk. A háztáji sonkák mellett nem kevesebb, mint kilencféle sajtot fogyaszthatunk a készlet erejéig, úgy mint a parenyicát, a négymagvast, valamint a natúr, fokhagymás, köménymagos, színesborsos, chilis, kapros és snidlniges változatot. A szombaton 9 és 12 között megrendezett vásár a jövőre tekintve hagyományteremtő jelleggel indulna be, a részletekről a Békavár tulajdonosa, Vadas Tímea tájékoztatta portálunkat.

Nemrég nyitott ki a Meki, mely máris hatalmas érdeklődést generált a városban. Védjegyedként egyből meglehetősen csípős kihívást intéztél feléjük. Honnan jött a kezdeményezés ötlete? Mekkora látogatói körrel számoltok?
-Ez a sztori elég vicces, de találó: itt a tanyámon van egy „belső” körforgalom ami pont a kiszolgáló helyiség mellett megy el. és tényleg úgy néz ki, mint egy McDrive. Behajtasz a kocsival, megveszed amit szeretnél, majd kihajtasz. A másik, hogy hozzám nagyon közel van a Meki, és aki eddig azzal érvelt, hogy azért nem jön ide ki vásárolni, mert messze vagyok.. nos, az most picit önellentmondásba kerül, hiszen azért a McDonalds sem a belvárosban van.

Persze időnként én is szeretem a mekis kaját, szóval nem akarok álszent lenni. Ám úgy gondolom, hogy ahogyan az emberek többsége sem, úgy én sem ennék itt minden áldott nap, igényem lenne a minőségi, hazai termékekre, az otthonos, hagyományokat hordozó ízvilágra, ami viszont a miénk, magyaroké.

Mire számítasz ezen a vásáron? Van valamilyen sztorija a termékpaletta bővülésének? A minőségi választékról már több esetben vont szerencséd országos platformon is tanúbizonyságot tenni .„A Boldog jószágnak boldog húsa van, és akkor lesz a tej is olyan, amilyennek lennie kell” – osztotta meg ars poeticádat a tavalyi Nyár21 műsorban. A műsorvezető, Fodor Imre is megerősítette ezt: „ez egy boldog sajt is a számban, és én is boldog vagyok tőle….egy láncreakció itt boldogság”.
-Ez a vásár állandó jelleggel meg lesz rendezve szombaton, és viszont mi itt a Békavárban nem elsősorban a tömegek azonnali kiszolgálására fókuszálunk majd,  hanem arra, hogy megbízható, követhető eredetű, finom és egészséges termékeket lehessen tőlünk vásárolni. Mi a minőséget, emberközeliséget tartjuk majd szem előtt, ahol egy-egy termék egyedi történetéről, elkészítési módjáról beszélhetünk, akár a kistermelői életmód szépségeiről és nehézségeiről.

Pontosan, ilyenkor a vendég mindig szemléletesen láthatja, mennyi munka, vidámság, vagy éppen bosszúság és mégis „csakazértis” kitartás, sikerélmény van egy-egy alkotás mögött. Most ízletes kenyerek is lesznek, úgy gondolom, hogy a dunaszekcsői pék fiatalemberrel való fúziónk (amiben ő kiváló kenyeret árul jómagam meg füstölt árut és sajtokat) „megér egy misét” azoknak akik odafigyelnek arra, hogy mit esznek. Ketten lefedjük a három alapélelmiszert, azaz a kenyeret, húst és tejtermékeket.

Vadas Tímea a Halászati Miniskanzenben megtartott Bajai Termelői Piacon. A kezdeményezést 1,5 éve még maga a kistermelő álmodta meg

Kunvári Krisztián

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű