14.3 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Kultúra Az érzéseit írja ki magából Respy

Az érzéseit írja ki magából Respy

Egészen kisgyermek korában kezdett zenével foglalkozni, mára saját, 7500 követővel rendelkező YouTube csatornája van. Legnézettebb videóját több mint 60 ezer felhasználó látta már, dalainak szövegeit kivétel nélkül saját maga írja, és az igazi kihívás számára, hogy elindult az idei Baja Dala versenyen.
A 23 éves logisztikus végzetséggel rendelkező, Rémen élő Resperger Ferencet szülei nyolc éves korában zongoraórákra íratták be, majd néhány évvel később beleszeretett a rap zenébe. Az elhatározás is hamar jött: Respy úgy döntött, a zene ezen cseppet sem könnyű műfajával szeretne foglalkozni. Bele is vágott a munkába: elkezdett szövegeket írni, zenéket készíteni, és egyre jobban biztossá vált számára, hogy ez az irányzat, amelyben legjobban ki tudja fejezni önmagát. 
A gyermekkorában szerzett dalai nagy részét eltüntette már a videómegosztóról, mert ahogy fogalmazott, így felnőtt fejjel, némi rutinnal és rengeteg gyakorlással a háta mögött azok a zenék már vállalhatatlanokká váltak számára. 
– Megkeresem a nekem tetsző hangzásvilágú alapzenét, majd szöveget írok hozzá. Ezután otthon az én kis stúdiómban összegyúrom, majd ezt követően egy profi hangstúdióba kikevertetem. Néhány dalhoz klippet is készítettünk- fogalmaz Feri arra a kérdésre, hogy miképp születik meg egy rap zene. Mint mondta: a boldog pillanatait szereti saját maga megélni, de a szomorúságát, a bánatait, negatív érzéseit inkább kiírja magából, ezért dalainak jó része melankolikus hangulatú. – Úgy gondolom, ha vannak és lesznek olyanok, akik azonosulni tudnak a dalaimmal, akkor egyben reményt is tudok nekik adni, ugyanis zenéimben azt szeretném sugallni, hogy a nehézségeken mindig túl lehet lendülni.
Respynek a zene tölti ki az életét, nagy álma válna valóra, ha ki tudna adni majd egy albumot. 

Szádeczky Attila  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű