14.3 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Egyéb Hamisított Pick szalámit talált a Nébih

Hamisított Pick szalámit talált a Nébih

Egy budapesti vásárcsarnokban működő húsboltban a Pick Szeged Zrt. által évek óta nem forgalmazott „Pick Csemege szalámit” próbáltak eladni.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei azonnali hatállyal elrendelték a kifogásolt termék forgalomból való kivonását, a vele megegyező élelmiszerek visszahívását, és természetesen megtiltották a további forgalmazásukat is.

Az áprilisi húsboltellenőrzés során „Pick” termékként jelölt csomagolásban „Csemege szalámit” is találtak az eladópult felett felfüggesztve a hatóság ellenőrei. Mint a NÉBIH-közlemény írta, már a terméken feltüntetett adatok is gyanúra adtak okot, mivel a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek, ráadásul az ügyfél az előírt szállítmányt kísérő dokumentációt sem tudta bemutatni. Utóbbi hiányosság már önmagában is súlyosan jogsértő, hiszen így nem állapítható meg kétséget kizáróan az élelmiszer eredete. Emellett a termék a törvény szerint még hamisítottnak is minősül, a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján ugyanis a gyártóként feltüntetett Pick Szeged Zrt. évek óta nem állít elő „Pick Csemege szalámi” megnevezésű terméket.

A CSEMEGE SZALÁMI LEGUTOLSÓ MEGJELENÍTÉSE IS JELENTŐSEN ELTÉRT A BUDAPESTI HÚSBOLTBAN LÁTOTTÓL

Haluska Adrienn, a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója az eset kapcsán rámutatott, hogy ha egy termék megjelenése, csomagolása vagy annak minősége, ára, esetleg értékesítési helye eltér a megszokottól, az már önmagában gyanakvásra adhat okot, és érdemes alaposabban elolvasni a csomagoláson fellelhető kiegészítő információkat.

Arról is beszámol a vállalat, hogy az eredeti szalámit a gyengébb minőségű termékektől számos dologgal (PICK felirat, nemzeti szín, fém plomba) megkülönbözteti a gyártó. Az elmúlt évtizedekben több alkalommal próbálkoztak már sikertelenül a PICK szalámikhoz hasonló, fogyasztókat megtévesztő megjelenésű szalámik forgalomba hozatalával, de ezek ellen minden esetben azonnal fellépett a gyártó, és végül minden jogvita a Pick Szeged Zrt. számára kedvező eredménnyel zárult.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű