18.8 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Közélet Bajaiak jártak az ukrán-magyar határon

Bajaiak jártak az ukrán-magyar határon

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz bajai csoportja jótékonysági gyűjtésbe kezdett a háború által bajbajutott emberek megsegítésére. A párt Vörösmarty utcai irodája gyorsan megtelt a legkülönfélébb adományokkal: volt, aki tartós élelmiszert, konzerveket, tisztálkodási eszközöket vitt, de akadtak szép számmal olyan adakozók is, akik nőknek, gyerekeknek ruhákkal, illetve takarókkal járultak hozzá a segítségnyújtáshoz. 
Az első szállítmányt Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke, a Fidesz választókerületi elnöke és Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP bajai képviselőcsoportjának vezetője március elsején hétfőn személyesen vitték el a magyar-ukrán határra és adták át a segélyezést koordináló szervezeteknek.

Már az első napon rengeteg adomány érkezett az irodába, majd ezt követően kiválogatták azokat a termékeket, amelyek azonnali segítséget nyújthatnak, ezután a több mázsa adományt autóba pakolták és elvitték a határra- összegezte az elmúlt napok történéseit Vedelek Norbert. Elmondta: Tarpán átadták az illetékes szerveknek az adományokat, és Szécsi Szabolcs polgármesterrel a további segítségnyújtás részleteiről egyeztettek. – Óriási a kontrasztot tapasztaltunk: a déli határon érkező migránsokkal szemben az látszik, hogy Ukrajnából valódi menekültek kérnek és kapnak segítséget a kormányzati szervektől, illetve civil szervezetektől és magánemberektől is. Itt nem kővel dobálják a határőröket, a rendőröket, hanem megköszönnek minden támogatást- tette hozzá a politikus.  

Szádeczky Attila 
Fotók: Kámánné dr. Bari Bernadett, Vedelek Norbert

  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű