23.9 C
Baja
2024. május 18. szombat
Kezdőlap Kultúra Jégpályák Éjszakája a Petőfi-szigeten

Jégpályák Éjszakája a Petőfi-szigeten

Január 22-én, szombaton a Bajai Műjégpálya is csatlakozik az országos Jégpályák Éjszakája eseményhez.

A Bajajég tájékoztatása szerint az estén 19.00 – 23.00 óráig lesz jégdisco, azaz egy órát tart tovább a rendezvény a megszokottnál.  A különlegességet az adja, hogy a disco közben ügyességi játékok is lesznek értékes ajándékokért, így biztosítva a felhőtlen szórakozást. A zenét Dj. Bobby mellett Dj. Hávris biztosítja a partihangulatban.

A Magyar Jégkorong Szövetség 2016-ban döntött úgy, hogy a nagy sikerű Múzeumok Éjszakájához és a Strandok Éjszakájához hasonlóan országos rendezvényt indít, melyen mindenki korcsolyát húzhat. A VI. Jégpályák Éjszakája 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, most országosan 2022. január 22-én tartják meg újra.

A PETŐFI-SZIGETEN NOVEMBERTŐL FEBRUÁRIG KORCSOLYÁZHATUNK

Minden év novemberétől az új év februárjáig várja a csúszás szerelmeseit a mobil műjégpálya Baján, a Petőfi-szigeten. A hét minden napján 750 m2 jégfelület (30×25 m) áll a szórakozni vágyók rendelkezésére. A jégpálya küldetése, hogy a sok embert megmozgató nyári strandszezon után, minden korosztály számára kellemes és tartalmas időtöltést biztosítson a hideg hónapokban is, függetlenül attól, hogy valaki sportolni, szórakozni vagy csupán egy ital mellett megpihenni szeretne. A pályán a kesztyű használata kötelező, valamint 10 éves kor alatt kötelező a sisak! A pályán és környékén ingyenes wifi lehetőség van. A parkolás megoldott.

HANGULATOS JÉGBÁR IS VÁRJA A FELFRISSÜLNI VÁGYÓKAT

Hét közben, tanítási napokon délelőtt a diákok, délután és kora este a nagyközönség számára kínálunk sportolási lehetőséget. A késő esti órákban a hokicsapatok mérhetik össze tudásukat. A Bajajég minden hétvégén és tanítási szünet idején várja a korcsolyázni vágyókat. A kezdők számára lehetőség nyílik arra, hogy szakképzett oktató segítségével tanulják meg a korcsolyázás és a jégkorongozás alapjait. Azokat, akik nem (csak) korcsolyázásra vágynak, hangulatos jégbár várja forralt borral, teával, üdítővel és egy kis harapnivalóval.

2014 ÓTA A PETŐFI-SZIGETI RENDEZVÉNYTÉR AD OTTHONT A KORIZNI VÁGYÓKNAK

Az alábbiakban egy közel négy éves felvételt közlünk le az akkor már bő három – jelenleg csaknem nyolc – éve a Petőfi-szigeti rendezvénytéren tündöklő műjégpálya országos figyelmet is felkeltő pezsgéséről. 2006. november 3-a óta van műjégpálya Baján, kezdetben kuriózumként a Szentháromság téren, majd 2011-től átköltözött a szigetre, és már a Radnóti kollégium parkolójában korizhattak a városiak. A végső állomását 2014-ben találhatta meg a Bajajég a rendezvénytéren.

Kunvári Krisztián

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű