13.8 C
Baja
2024. május 18. szombat
Kezdőlap Közélet Május 10-én nyitnak újra a középiskolák

Május 10-én nyitnak újra a középiskolák

Az operatív törzs úgy döntött: nem érdemes néhány napra a középiskolákat kinyitni, hogy utána az érettségi szünet miatt megint bezárjuk. Egyszerűbb, ha azt tesszük, hogy május 10-én indítjuk meg a középiskolai osztályok személyes találkozásra épülő tanítását – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában.
A kormányfő elmondta, nincs értelme pár napra kinyitni a középiskolákat, ezért csak május 10-én nyitnak meg, az érettségik pedig írásban zajlanak majd.
A szakértők véleménye szerint a vágyott béke akkor jön el, ha a vírust sikerül az oltásokkal legyőzni, ehhez viszont szükség van olyanokra, akik be akarják adatni maguknak a vakcinát. Bár a regisztráltak száma már elérte a 4 milliót is, ez még mindig nem elegendő, ezért a kormány hamarosan kampányt indít az oltás népszerűsítésére híres emberekkel – tájékoztatott.
Számításaik szerint a jelenlegi tempóval május elején fogjuk elérni a 4 millió beoltottat, ezután 7-10 nap alatt beadunk további egymillió vakcinát, május harmadik hetére pedig a hétmilliót is elérjük.
A miniszterelnök köszönetet mondott mindenkinek, aki betartja a szabályokat és azoknak is, akik részt vesznek az oltási programban.

 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű