23.9 C
Baja
2024. május 18. szombat
Kezdőlap Közélet Saját erő bevonásával szépítik a bajaszentistváni iskolát

Saját erő bevonásával szépítik a bajaszentistváni iskolát

Felújítási munkálatok zajlanak a Bajaszentistváni Általános Iskolában. A tankerület segítségével, saját erőforrások hozzáadásával szépül az oktatási intézmény.
A projekt körülményeiről Gugán Antalt, az iskola frissen kinevezett igazgatóját kérdeztük.
– A felújítás az őszi szünetben kezdődött, mely két fázisból áll. Elsőként a „B” épület homlokzati falát vakoltuk újra, illetve az ereszcsatornákat cseréltül ki. Ezekhez a munkálatokhoz a Tankerület, a nyári felújítási keretéből  biztosította a közel 2 millió forintnyi forrást. A felújításokra nagy szükség volt, ugyanis az ereszcsatornák nagyon el voltak öregedve, az esővíz ráfolyt a falra, így a vakolat folyamatosan omladozott, balesetveszélynek kitéve a gyerekeket.
A folyamat másik részében a főépület folyosóinak falai lettek újrafestve. Erre szintén nagy szükség volt, ugyanis az ablakaink az idő során megvetemedtek, befolyt a víz a falakra, nagy felületeken lepergett a festék, mely nagyon barátságtalan környezetet teremtett.  Ezekre a munkálatokra  a szülői egyesület a saját költségvetéséből nyújtott segítséget, illetve én a saját keretemből különítettem el egy részt a fenti célra. A munkálatokat az intézmény saját dolgozói végezték.

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű