25 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Közélet Az állatvédelemben fontos a szemléletformálás

Az állatvédelemben fontos a szemléletformálás

Kiadványokkal segíti a szemléletformálást a Földművelésügyi Minisztérium.  Cél a kóbor kutyák számának csökkentése,  a menhelyi kutyák ivartalanítása, ami egyben ráirányítja a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szabad a Gazdi programjára is, miszerint vásárlás helyett inkább fogadjanak örökbe ivartalan kutyát a leendő állattartók.
Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára is részt vett a az állatok világnapja alkalmából rendezett budapesti felvonuláson.
Az államtitkár  szólt arról is, hogy az idén 40 millió forinttal több forrás jut állatvédelemre, ebből 30 millió forintot állatmenhelyek, gyepmesteri telepek felújítására fordítanak, emellett folytatják az ivartalanítási programot, valamint a szemléletformálási kampányokat.

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű