13.8 C
Baja
2024. május 17. péntek
Kezdőlap Közélet Semmelweis-napot ünnepeltek a Bajai Szent Rókus kórházban

Semmelweis-napot ünnepeltek a Bajai Szent Rókus kórházban

Két nappal Semmelweis Ignác születésnapja előtt tartották meg Baján a Semmelweis-napot. A rendezvényen dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója elmondta: az évet végigtekintve fontos kiemelni, hogy az intézmény pályázott, majd el is nyerte a “Családbarát munkahely” címet. Eddig két ilyen kórház van az országban, az egyik Orosházán, a másik Baján. – Egy évvel ezelőtt elindult az életpályamodell, ennek köszönhetően emelkedett a szakdolgozók fizetése. A tendencia tovább folytatódik, az orvosok fizetésével együtt. Több fejlesztésünk zajlik, két orvosszálló válik korszerűbbé, a napelemeknek köszönhetően pedig csökkenhetnek a közüzemi számláink. Az utánpótlás szempontjából érdemes kiemelni, hogy növekedett a szakorvosok, és a rezidens képzésben résztvevők száma.
Semmelweis-napra meghívást kapott Zsigó Róbert, ő azonban államtitkári és képviselői feladatai miatt nem tudott megjelenni. Az szakág dolgozóit levélben köszöntötte.
Bár az utóbbi időszakban rengeteg fejlesztést történt a Bajai Szent Rókus Kórházban, a beruházások csak nagyon keveset érnének, ha nem lennének a kórházban olyan szakemberek, akik a tudományt a betegek szolgálatába állítanák! Köszönöm Önöknek, hogy kitartóan, emberfeletti munkával dolgoznak azért, hogy megkönnyítsék az elesett embertársaik mindennapjait. Ahogy eddig is, a jövőben is azon leszünk, hogy munkájukat megháláljuk, és hogy a hálát az év valamennyi napján érezhessék – üzente Zsigó Róbert.

A rendezvényen több elismerést és kitüntető díjat is átadtak. A kórház kiváló dolgozója címet az idén dr. Fenyő József, a sürgősségi osztály vezetője vehette át.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű