Hétfőn még fagyos lesz a reggel, a havas, kevésbé felhős tájakon -14, -11 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, de napközben már -2, +4 fokra van kilátás.
Északkeleten süthet ki hosszabb időre a nap. Délutántól nyugatról, délnyugatról havazás érkezik, estétől hó, fagyott eső, ónos eső, eső is eshet.

Melegfront jellegű hatás érvényesül.
Kedden eleinte havazás, ónos eső, fagyott eső, keleten, délkeleten eső valószínű. Napközben havas esőre, esőre egyaránt számítani kell, az északi hegycsúcsokon még havazhat. Nyugaton szűnik meg leghamarabb a csapadék, többfelé feltámadhat a délkeleti szél. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 1-9 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.
Szerdán kezdetben délen és a Dunától keletre még eshet, délután viszont kelet felé vonul el a csapadék, többfelé a nap is kisüt. Napközben már 5-10 fokot mérhetünk.
Csütörtökön záporokkal tarkított, változóan felhős idő valószínű, délutánra 7-12 fokig melegszik a levegő. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Pénteken felhős időre számíthatunk, erős, viharos délnyugati széllel. Csapadék nem valószínű, napközben akár 8-15 fokot is mérhetünk.