15 C
Baja
2024. április 26. péntek
Kezdőlap Sport Gálos Roland nyerte a Bocskai-emlékversenyt

Gálos Roland nyerte a Bocskai-emlékversenyt

A női 75 kilogrammos kategóriában Nagy Tímea, míg a férfiaknál Szaka István és Gálos Roland győzött a szombati döntőkben, így három aranyéremmel zárta a magyar csapat a hagyományos debreceni Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyt.
A 60 kilósok között szólítottak ismét hazai versenyzőt a ringbe, méghozzá a 2015-ös Bocskain győztes Gálos Rolandot. A bajai sportoló a korábbi napokban egészen kiválóan bokszolt, ezúttal azonban nagyon nehéz feladat várt rá a világbajnoki bronz- és Európa Játékok-ezüstérmes fehérorosz Dzmitrij Aszanau személyében.
A meccsen Gálos egy pillanatig sem volt megijedve riválisától, az első menettől a végső gongszóig nagyszerűen küzdött, s összességében jobbnak tűnt a fehérorosznál. A pontozók 4:1 arányban Gálost látták jobbnak, így ő is aranyéremnek örülhetett.

Az idei Bocskain összesen a négy női és 11 férfi finálét rendeztek. A férfiaknál 9 súlycsoportban (49 kg nem volt) 11 döntőre került sor, mivel a 64 és a 75 kilogrammban „túljelentkezés” volt, így azokban két-két csoportra osztották a mezőnyt.
A győztesek:
férfiak:
——–
52 kg: Szaka István
56 kg: Iljasz Szulejmanov (kazah
60 kg: Gálos Roland
64 kg: Szanatalij Toltajev (kazah)
Timur Belijak (ukrán)
69 kg: Aszlanbek Slimbergemov (kazah)
75 kg: Benjamin Whittaker (angol)
Vitalij Bandarenka (fehérorosz)
81 kg: Mihail Dauhaliavec (fehérorosz)
91 kg: Paul Andrei Aradoaie (román)
+91 kg: Ihor Sevadzucki (ukrán)
nők:
—-
51 kg: Lisa Whiteside (angol)
57 kg: Crystal Barker (angol)
60 kg: Sara Beraim (horvát)
75 kg: Nagy Tímea

MTI
Fotó: 24.hu

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű