16.8 C
Baja
2024. április 26. péntek
Kezdőlap Egyéb Ilyen volt Baja sportélete- két vereség egy napon (1982)

Ilyen volt Baja sportélete- két vereség egy napon (1982)

A sorozatot  témája a bajai labdarúgás és kosárlabda. Korabeli újságcikkekkel fogjuk feleleveníteni azokat a legendás nyolcvanas éveket, amikor kis városunkban pezsgett a sportélet, több ezer ember járt futball és kosármeccsekre. Ebben a tíz évbe nagyon sok minden belefért. Futballcsapatunk hosszú idő után felkerült az NB II-be valamint évekkel később kosárlabda-csapatunk Magyar Népköztársasági Kupát nyert és bajnoki döntőt játszott.
Szeretnénk más sportágak bajai történéseit is beilleszteni cikkeinkbe, de ehhez forrásokat (újságcikke, évkönyvek( kellene találnunk.

Augusztus 22. BSK –Szekszárd 1-2.
A 3. fordulóban szomszédvár rangadót várt a mai szemmel hihetetlennek tűnő 7 000 néző a Vasváriban, mely küzdelmes volt, helyzeteink is adódtak, de vereséggel ért véget. A kudarc okai között, a korabeli tudósítás szerint magánéleti problémák is szerepet játszattak. Valósághoz közelebb álló ok lehetett, hogy a játékosok fejben már   a következő, KSC elleni megyei rangadóra készültek.

Az elég szűkösre sikeredett tudósítás szerint a Bajai Tsz SK is vereséget szenvedett, így ez nap nem sok örömet okozott a bajai focirajongóknak.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű