9.1 C
Baja
2024. április 23. kedd
Kezdőlap Közélet Folyamatosan nő Érsekcsanád lélekszáma

Folyamatosan nő Érsekcsanád lélekszáma

A térségben egyedülálló módon tavaly óta 2.986-ról 3.002-re nőtt nőtt északi szomszéd településünk lakosságának száma- derül ki a 2022-es Népszámlálás frissen közzétett adataiból. 
Felső Róbert, Érsekcsanád polgármestere érdeklődésünkre elmondta: a lakosság növekedése egy rövid időszakot leszámítva 35 évre visszanyúló tendenciát mutat. Ez idő alatt 300 fővel emelkedett lakosság, ami azt jelenti, hogy faluban élő emberek szeretik a lakhelyüket. E mellett természetesen sokan költöznek a településre, és a hozzátartozó Dunamenti üdülőövezetbe is, ahol német, osztrák, svájci és belga állampolgárok is életvitelszerűen laknak az ingatlanokban. Pozitív tényezőként az is elmondható, hogy Érsekcsanádon sok gyerek születik, minden évben átlagos 30-40 babával gyarapodik a lakosságszám. 
– Az a tény, hogy tőlünk nem elmennek az emberek, hanem inkább érkeznek azt jelenti, meg vannak elégedve az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások minőségével és a közbiztonsággal. Nyilván nagy előnyt jelent Baja városának közelsége, az 51. számú főút, valamint a tömegközlekedés is, ugyanis az összes autóbuszjárat, ami Bajáról észak felé indul, Érsekcsanádon is megáll.  
Felső Róbert arról is beszélt, hogy óriási igény van egy kerékpárútra, amelyen pillanatok alatt meg lehetne közelíteni a várost, de mint mondta, a majdani 51. számú főutat elkerülő út tervei között szerepel a projekt.

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű