18.8 C
Baja
2024. március 28. csütörtök
Kezdőlap Közélet Két napos lesz a XXV. Bajai Halfőző Fesztivál

Két napos lesz a XXV. Bajai Halfőző Fesztivál

Újításokkal, fele akkora költségvetéssel, támogatók bevonásával két napos lesz idén a XXV. Bajai Halfőző Fesztivál.  
A két év kihagyás után ismetelten megrendezendő ünnepi kavalkád kétséget kizáróan legnagyobb meglepetése Dr. Alban nigériai születésű svéd fogorvos, énekes lesz, aki Stockholmból utazik majd le Bajára egy koncert erejéig.
A híresztelésekkel ellentétben a Dj. Fesztivál kivételével. mind a két nap teljes mértékben ingyenes lesz- jelentette be Némedi István, a Baja Marketing Kft igazgatója a tárgyban rendezett sajtótájékoztatón március 16-án szerdán a Bajai Turisztikai Központban.
Az elmúlt évekhez képest újra tervezték július második hétvégéjét, a gasztrokulturális rendezvényt két részre bontották- mondta Bozár Renáta nemzetközi kapcsolatok és protokoll referens. A Szentháromság téren családias, fesztivál jelleget ölt majd az esemény, a Petőfi- sziget inkább a fiataloké lesz- tette hozzá. A közeljövőben felhívást intéznek a lakosság felé, hogy aki asztalt szeretne foglalni, április 15-ig megteheti. Továbbá kérdőívek is meg fognak megjelenni a városhoz köthető sajtóorgánumokban, közösségi oldalakon, melyekben fel lehet majd tüntetni, hogy csak asztalt szeretne valaki foglalni, vagy halászléfőzéssel együtt szeretne jelen lenni. Az íveket postai úton, vagy személyesen lehet majd leadni a Turisztikai Központban. Mindenképpen előnyt élveznek azok, akiknek a főtéren volt eddig is asztaluk, azonban ahogy eddig is, természetesen meg kell majd újítani a regisztrációt.
A rendezvény színpadjai és az egyéb berendezési tárgyak a jogszabályok szerint fognak megépülni, jelenleg is dolgoznak a feladat megoldásán- fogalmazott Bischof Armida, a rendezvény műszaki vezetője- majd hozzátette: a sátrak tekintetében is egyre nagyobbak a hatósági elvárások, de természetesen mindent megtesznek, hogy zökkenőmentesen lehessen lebonyolítani a fesztivált.
A Bajai Halászléfőző Fesztivál külsőségében is megváltozik: az új dizájn tervezésénél nagy hangsúlyt kaptak a város színei, illetve a hal és víz is megjelenik majd motívumként- emelte ki Ottmár Attila, a Baja Marketing Kft művészeti vezetője. Hozzátette: a program hirdetésénél inkább az online felületek fognak prioritást élvezni.  Azt is elmondta, hogy a rendezvény ideje alatt egy QR kódot fognak majd rendszeresíteni, amely a beolvasást követően hasznos információkkal látja majd el azokat, akik nem tudnak eligazodni a programok és a helyszínek között.

Szádeczky Attila

A program:

JÚLIUS 8., PÉNTEK
Mogyi Színpad (Petőfi-sziget):
DESPERADO feat. RÉKA
KOZMIX
DR ALBAN
DJ DOMINIQUE
DJ KÖVÉR
Axiál Színpad (Szentháromság tér):
PATAKY MŰVEK & PATAKY ATTILA
HEAVENHIKE
KONTAKT
KALÓZKA PPZ
FitoHorm Rock Sátor (Petőfi-sziget):
THE BERRIES
CRAZY LITTLE QUEEN
 
JÚLIUS 9., SZOMBAT
Mogyi Színpad (Petőfi-sziget):
PÁNTLIKA ZENEKAR
OSSO
DENIZ ÉS RENI
CARAMEL
FOLLOW THE FLOW
LOTFI BEGI
Axiál Színpad (Szentháromság tér):
VELOREX GTI
HEGYHENGERGETŐK
NAPOSABB OLDAL
VERACRUZ
FitoHorm Rock Sátor (Petőfi-sziget):
BAD TIMES
METAL DAZE
 
Kísérő rendezvények:
– Bajai Halfőzőfeszt DJ Fesztivál (július 7-8-9.)
– Kézműves kirakodóvásár a Petőfi-szigeten
– Gyerekprogramok a Petőfi-szigeten a Gasztro udvarban (arcfestés, gyerekkoncertek, Kutyabaja Alapítvány és Jeromos Egyesület programjai…)
– 150 éves a Bajai Tűzoltóság – bemutatók a Petőfi-szigeten: vizes programok, merülőmedence – búvárkodás, vízi eszközök bemutatója, kipróbálása
– Vidámpark
– Népzenei-néptáncos udvar, kézműves foglalkozások a Radnóti Kollégium parkolójában
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK!

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. március 14. és 2024. március 20. között anyakönyvezettek: Valkai Abigél (anyja neve: Farkas Sarolta) Bácsbokod, Jagicza Luca (Ivota Diána) Dusnok, Ravasz Léna (Mészáros...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű