16.2 C
Baja
2024. március 28. csütörtök
Kezdőlap Közélet Mága Zoltán újévi koncertjén lepett fel a Bajai Ad Libitum Kórus

Mága Zoltán újévi koncertjén lepett fel a Bajai Ad Libitum Kórus

Nagysikerű, életre szóló élményt nyújtó fellépésen van túl a Baja Ad Libitum Kórus: mint arról korábban beszámoltunk, Mága Zoltán meghívására a Budapest Arénában megrendezett újévi koncerten lépett fel a városunk egyik legpatinásabb énekara. Pethőné Kővári Andrea és csapata egy 100 tagú közös kórus részeként léphetett színpadra, ahol a Himnuszt, Beethoven Örömódáját énekelték együtt a karral, illetve neves magyar előadóművészeket kísérve az Omega együttes- Gyöngyhajú lány és a Qeen zenekar- We Are the Champions dalának refrénjeiben működtek közre.
Amikor a koncert helyszínére, a Papp László Arénába érkeztek azonnal megkezdődtek a próbák. A sportcsarnokba belépve a kórus több tagja is meglepődött, ugyanis nem jártak még a létesítménybe- fogalmazott Pethőné Kővári Andrea. Mindenki felkészülten érkezett, ezért a próbák gördülékenyen zajlottak, a hangsúly inkább a színpadra történő rendezett fel- és levonuláson volt- tette hozzá. Mint mondta: a délutáni nyilvános főpróbán már közönség is volt, ami ismét megdöbbenést keltett bennük, ugyanis, annak ellenére, hogy léptek már fel többszáz ember előtt, ekkora közönség előtt még soha nem énekeltek. 
– A fantasztikus, forró hangulatú, gyakorlatilag telt ház előtt zajló, közel három órás koncertnek voltak nagyon szép részei is. Az egyik ilyen pillanat az volt, amikor Ördögh Nóra műsorvezető megkérte a közönséget, hogy az elhunyt zenészek emlékére egy perces néma csenddel adózzanak. A több, mint tízezer ember csendben maradt, a légy zümmögését is lehetett hallani, nagyon megrendítő momentuma volt az estének. A másik ilyen megható pillanat a Gyöngyhajú lány közös éneklése volt, amikor a műsorvezető kérésére a közönség telefonjainak fényei csillagos égboltként ragyogták be a nézőteret. A látvány a színpadról nézve is felemelő és csodálatos volt. 
-Nagyon elfáradtunk, de mindannyian úgy gondoljuk megérte, hiszen nagyon nagy élmény volt. Beleláttunk egy kicsit a kulisszák mögé, megtapasztalhattuk, hogy egy ilyen méretű produkció miként áll össze. Megtudtuk, átéltük azt is, hogy milyen érzés 14 ezer ember énekelni. Megkell, hogy emeljük kalapunkat Mága Zoltán előtt: a napi két próbát hihetetlen energiával, fegyelmezetten végig hegedülte.  
Jó volt együtt lenni a kórussal, és megismerni új embereket- zárta gondolatait a karnagy. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. március 14. és 2024. március 20. között anyakönyvezettek: Valkai Abigél (anyja neve: Farkas Sarolta) Bácsbokod, Jagicza Luca (Ivota Diána) Dusnok, Ravasz Léna (Mészáros...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű