8.2 C
Baja
2024. április 25. csütörtök
Kezdőlap Kultúra Országos pályázattá nőtte ki magát a "Munka világa"

Országos pályázattá nőtte ki magát a „Munka világa”

Országos pályázattá nőtte ki magát az idén tizenkettedik alkalommal, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott „Munka világa” című fotópályázat, melynek beérkezett alkotásaiból nyílt kiállítás szeptember 23-án csütörtökön a Bácskai Kultúrpalota aulájában. 
Ebben az évben csúcsöt döntött a pályázatok száma: 53 alkotó, 228 fotóval gondolta úgy, megméretetti magát a rangos versenyen. Ezek közül a szakmai zsűri 42 fotót választott be a kiállítási anyagba.
Györökné Mészáros Eszter, Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bajai képviselője elmondta: egy karakter, vagy munkafotó esetében sem egyszerű a fotósok feladata. A lényeg kiemelésére sok eszköz áll rendelkezésre, azonban a fontos részeket, pillanatokat észre kell venni. A tematikus pályázatok mind arra ösztönzik a fotósokat, hogy úgymond ne csak véletlenszerűen kattintsanak, hanem alaposan készüljenek a megadott témákból. 

Az idei pályázat győztese Jámbori Tamás: Kerámiaégetés című alkotása lett.

Szádeczky Attila

     

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű