20 C
Baja
2024. március 29. péntek
Kezdőlap Kultúra Le a maszkkal, fel az álarc!

Le a maszkkal, fel az álarc!

Számtalan esemény és rendezvény maradt el az elmúlt egy évben, mely jelentős összetartó erővel bír az ember életében. Az első ilyen volt a közös húsvét, amikor a szokásos nagypénteki szertartások nélkül nyílt meg az ünnep, és csak kis közösségekben, családokban emlékeztünk meg az egyik legnagyobb keresztény ünnepről.

Az idei farsangi időszakban a hagyományosan húshagyókeddig tartó vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek ezúttal elmaradnak, de az óvodákban, iskolákban megtartják, megtartották a gazdag néphagyományokra épülő ünnepet.
Nem volt ez másképp a Szent Balázs Katolikus Általános Iskolában sem, ahol ezen a héten, egészen hamvazószerdáig az intézmény összes diákja jelmezbe bújva köszöntötte, köszönti a farsangot.
Bíró Györgyi Anna igazgató elmondta: a szülők és a hozzátartozók teljes kizárásával, az egészségügyi előírások maximális betartása mellett, minden osztály külön időpontban a saját termében rendezi meg a farsangi mulatságot.

Igen kreatív, ötletes jelmezek születtek: volt DJ, csoki automata, Harry Potter, rubik kocka, jégkorongos, római katona  A  gyerekekkel együtt a pedagógusok is beöltöztek, volt matróz, ananász, de még Piton professzor is megjelent a bálon.
A farsangi időszak végével elkezdődik a nagyböjt időszaka. Bízzunk abban, hogy az idei húsvét már kevésbé lesz korlátok közé szorítva, mint a tavalyi esztendőben.

Szádeczky Attila

 

 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. március 21. és 2024. március 27. között anyakönyvezettek: Farkas Katalin Gyöngyi (anyja neve: Kasu Barbara) Katymár, Nagy Martin (Madarász Viktória) Borota, Ill Mia...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű