8.2 C
Baja
2024. április 19. péntek
Kezdőlap Egyéb Impozáns látványt nyújt a Szent László ÁMK új épületszárnya

Impozáns látványt nyújt a Szent László ÁMK új épületszárnya

Hamarosan befejeződnek a Szent László ÁMK új épületszárnyának munkálatai.
Ahogy korábban beszámoltunk róla, az 1000 négyzetméteres épületrész  összesen közel 900 millió forintból, a legmodernebb technológiai elvárások szerint épül, napelemes tetőszerkezettel és hőszivattyús fűtőrendszerrel. Minden szinten több osztályterem, több csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. A korszerűség jegyében interaktív megjelenítők és digitális eszközök is hozzájárulnak majd a tananyag hatékony elsajátításához.
Az intézmény sportudvara is teljesen megújult: fitneszparkkal, többsávos futópályával és egy többfunkciós sportpályával is bővültek a sportolási lehetőségek.
Két éve, a beruházás megkezdése előtt a fejlesztéssel kapcsolatban Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Magyarország Kormánya 2017-ben döntött úgy, hogy elkezdődhet az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja, azóta több mint 2,5 milliárd forintból korszerűsödhetnek a térség oktatási intézményei. – Ezt a munkát a jövőben is folytatni fogjuk, hiszen az oktatás feltételeinek folyamatos javítása mindannyiunk közös érdeke.
Az iskola felső tagozatos diákjai már nagyon várják, hogy birtokba vehessék az új épületszárnyat, mondta Hajdók Róbert, a Szent László ÁMK igazgatója november 25-én szerdán a létesítmény bejárása alkalmával. – Az elején sok problémával, buktatóval szembesültünk, de kivitelezőnek köszönhetően határidőre elkészült az iskolaszárny – tette hozzá az intézményvezető.
A Szent László ÁMK diákjai előreláthatóan január elején költözhetnek az új épületszárnyba.

Szádeczky Attila

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű