12.7 C
Baja
2024. április 20. szombat
Kezdőlap Egyéb Újabb fesztivál a bajai láthatáron!

Újabb fesztivál a bajai láthatáron!

… de leginkább 2019. június 21-23. közt Baján, a Szentháromság téren.

A BeerBQ Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál sikerén felbuzdulva ismét egy minőségi rendezvényen dolgoznak a bajai szervezők, akik közül Éberfy Istvánt kérdeztük arról, miért érzik szükségét egy újabb eseménynek

– Az idén immár harmadik alkalommal megrendezett BeerBQ remek hírét viszi szülővárosunknak kiváló alkalom arra, hogy sok olyan ember is ellátogasson hozzánk, aki eddig nem járt Baján.

 Mi a Vinalia és mi a célja?
– A Vinalia – Bajai Nemzetközi Borfesztivál minőségét tekintve más szintre helyezi mércét, mint a BeerBQ – Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál. Míg a BeerBQ a maga nemében egy kiváló és igazán minőségi fesztivál, a Vinalia a saját területén tör hasonló babérokra, ezért számos magyar borvidék nedűin felül horvát, szerb és erdélyi borokat, valamint a termőterületekhez kapcsolódó kultúrát és gasztronómiát hoz Bajára a 2019. június 21-23-i hétvégére a Szentháromság térre.
Az egyik célunk a fesztivállal és a hozzá kapcsolódó konferenciával, hogy a városvezetés eddigi abbéli törekvéseit kiegészítsük, támogassuk és segítsük, melynek eredményeként városunk méltó helyre kerül a vidéki turisztikai desztinációk közt, és évről évre növekvő számú vendégéjszaka mellett tudjuk egyre több idelátogatónak megmutatni ezt a gyönyörű várost és környezetét, ahol születtünk. Másik célunk, hogy a bajaiaknak és az idelátogatóknak olyan minőségi programot, szórakozást biztosítsunk, ami számos élménnyel gazdagítja, ezáltal nő a város iránti lojalitás, erősödik a bajai identitás, szívesen és a barátaival együtt tér vissza a turista, mert Baján remekül érzi magát.

 Hol lesz és hogyan érdemes elképzelni a rendezvényt?
– Egyelőre még nekünk is csak a fantáziánkban létezik a fesztivál, épp csak túl vagyunk a keresztelőn és napról napra formálódik bennünk, lassan ölt testet, de mindenképpen a Szentháromság tér nyugati cikkelyébe (ahol a Szentháromság szobor található) a vele szemben levő felső sétányra és a két terület közti útszakaszra érdemes gondolatban helyezni. Finomabbnál finomabb magyar, szerb, horvát és erdélyi borokra kell gondolni, számos vidéki magas minőséget produkáló étteremre, akik eljönnek Bajára és elhozzák a séfjeiket, hogy az idelátogatóknak készítsenek ezen a vidéken sosem látott különlegességeket. Zenei téren olyan népzenei és swing előadókra, akik a hangulatot teszik feledhetetlenné, a legfiatalabb fesztiválozóinknak, a gyerekeknek külön programokkal készülünk. Tervezünk lampionokkal és számos kedves meglepetéssel, de ne lőjünk le mindent, hagyjunk valamit a rendezvényre is.

A régi, jól bevált csapat állt össze a Borfesztivál szervezésére?
– A Vinalia szervezői csapata csupán részben azonos a BeerBQ szervezői csapatával. Míg a BeerBQ egy hobbi, szerelem-projekt és továbbra is Kovács Tamás, Lencsés Péter és jómagam szervezzük a Creatum Kft. támogatása mellett, addig a Vinalia – Bajai Nemzetközi Borfesztivált Hodovány Anettel és Pintérné Györgyivel  hármasban szervezzük.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik a BeerBQ és a Vinalia fesztiválok megvalósulását segítették, támogatták: Zsigó Róbert, Vedelek Norbert, Fercsák Róbert, Bócsa Barnabás, Dobos Edit.

Fotókeatplaylovetravel.com.au

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű