14.1 C
Baja
2024. április 16. kedd
Kezdőlap Közélet Kormányrendelet a Jelky tér átépítéséről

Kormányrendelet a Jelky tér átépítéséről

A Jelky tér felújításról szóló kormányrendeletről, és egyéb fontos fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, a csütörtök  délelőtt a Turisztikai Központban.
A honatya elmondta: a tegnap megjelent Magyar Közlönyben egyebek mellett megtalálható a Jelky tér átépítésről szóló kormányhatározat, melynek értelmében 1.5 milliárd forintból kezdődhetnek meg a munkálatok.
Zsigó Róbert kiemelte: a projekt kivitelezésének ütemezésről a sajtó és közvélemény folyamatosan tájékoztatást kap.
A sajtótájékoztatón szó esett a térségben elindult, vagy hamarosan induló útfejlesztésekről is.

A tavasz beálltával  megkezdődtek a munkálatok a
-Katymár-Bácsborsód szakaszon (8km)
-Dunafalva, bekötőút (3km)

A közeljövőben  elindul a
– a dusnoki és a rémi bekötőutak felújítása
– Baján, az 51. számú főút Jelky tértől belváros felé tartó 500 méteres szakaszának felújítása
– a bajai  Deák Ferenc zsilipnél található híd teljes átépítése, 900 millió forint értékben.

Zsigó Róbert bejelentette: több fontos pályázattal kapcsolatban születtek döntések, melynek értelmében a Vidékfejlesztési Program keretében, Baja és térsége 408 millió forintnyi forrást nyert eszközbeszerzésre és külterületi utak felújítására.
A fenti keretösszegből megkezdődhet a Vaskút-Bátmonostor közötti útszakasz felújítása (120 millió ft.), továbbá Dusnokon, Felsőszentivánon és Csávolyon található utak újulnak meg, összesen 260 millió ft értékben.
Útjavításokhoz használható eszközök beszerzésére támogatást  nyertek: Madaras, Katymár, Fajsz, Dunafalva, Szeremle, Csátalja és Nagybaracska községek.

Zsigó Róbert kiemelte: a választókerületünkben 15 településen kezdődtek, vagy kezdődhetnek útfelújítások. Természetesen van még tennivaló bőven az útfejlesztések területén, de büszkék lehetünk az eddig elkezdődött fejlesztésekre.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 4. és 2024. április 10. között anyakönyvezettek: Tóth Adél (anyja neve: Zahorszki Kitti) Dusnok, Kovács Blanka (Szakál Rózsa) Baja, Hosztafi Bejke Anikó...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű