9.9 C
Baja
2024. április 25. csütörtök
Kezdőlap Interjú Mayer Petra: „Az vagy, akinek hiszed magad!”

Mayer Petra: „Az vagy, akinek hiszed magad!”

Decemberben őt is jelölték a Baja Hőse címre. Mayer Petra emberközpontú gondolkodásmódjával próbál segíteni, szebbé és jobbá tenni mások életét.
A kozmetikusként és masszőrként is dolgozó okleveles aromaterapeutával munkájáról és életfilozófiájáról beszélgettünk.

Mennyire ért váratlanul a Baja Hőse jelölés?
– Egy kedves ismerősömtől kaptam üzenetet, hogy Baja Hősének jelölt, de először nem is gondoltam, hogy rám célzott, így felhívtam telefonon, és megerősítést kértem a szándékáról.

Van egy mottód, amely így szól: “az vagy, akinek hiszed magad!”
– Úgy gondolom, az ember egész életében keresi önmagát, keresi léte értelmét, és sokszor azonosítjuk magunkat mások rólunk alkotott véleményével, de valójában nem vesszük észre, hogy környezetünk hatásainak a szenvedői vagyunk. Ha például én azt mondom magamról, lusta vagyok, miért is állítom ezt? Lehet, éppen csak motiválatlan vagyok, és nem tudom. mit szeretnék az életemtől, és valójában egy olyan időszakon megyek keresztül, amiben nem találom a helyemet. Az embernek keresnie kell önmagát, meg kell találnia, ki is ő valójában, tehát a lényeg az önismeret. Ha mi úgy érezzük, segítőkészek vagyunk, és látunk egy elesett embert, akkor ne mérlegeljünk, hogy ez jó-e vagy rossz: menjünk oda és segítsünk.

Mivel foglakozik egy aromaterapeuta?
– Az aromaterapeuta az aromás növények kivonatainak a felhasználásával foglalkozik, a párologtatás és masszírozás formájában. Szolid, hatékony és emberközpontú módszer.

Milyen betegségeket lehet kezelni ezzel a módszerrel?
– Nagyon fontos a prevenció. Egy citrom illatú illóolajat párologtatva egy adott helyiségben nagyszerűen tudjuk a levegőt fertőtleníteni, de jó eredményeket lehet elérni vírusos, bakteriális és a gombás fertőzések kezelésére terén is. A piacon nagyon sok hamisítvány van, és sokan nem ismerik a felhasználási módokat sem. A közelmúltban egy olyan kismamának segítettem, akinek az orvosok nem tudták megmondani, mitől köhög. Szerintem vírusos jellegű letapadás volt a tüdejében, amelyet három nap alatt rendbe raktam. Tehát elmondhatjuk, hogy az aromaterápia a megelőzés mellett akut problémák megoldásait is támogathatja.

Gyerekekkel is foglalkozol?
– Igen, nagyon szeretem a gyerekeket! A szülőket próbálom tanítani a testtudatosságra, hogyan kell hozzáérni a gyerekekhez. Öt évig masszíroztam gyerekeket, kisbabákat, és nagyon sok csodát láttam, a kicsik nagyon szeretik. Tehát én arra bátorítanám a szülőket, hogy kezdjék el, kérjenek nyugodtan segítséget. Nem bonyolult ez, aki figyeli a gyerekét, látja, milyen személyiség. Ha hisztizik, akkor tudjuk, hogy nem lehet megszeretgetni, mert nem abban az energiában van. Meg kell várni, amíg megnyugszik, és akkor lehet simogatni.

Olvastam rólad, hogy kozmetikus az eredeti foglakozásod. Ez a tevékenység hogyan kapcsolódik , ha kapcsolódik, az aromaterápiához?
Én nagyon problémás bőrű vagyok, régen nagyon pattanásos voltam. Rátaláltam egy amerikai cég termékeire, melyeket használva teljesen rendbe tettem az arcbőrömet. Az ismerőseim ezt látva megkerestek, tőlem kértek segítséget, és én rajtuk is segítettem. Nálam ez küldetéssé vált. Négy évig teszteltem a termékeket, majd saját sikereimen felbuzdulva, eldöntöttem, hogy szeretnék másoknak is segíteni.

Budapesten dolgozol, de ha bajaiak kérnek tőled segítséget, hol találnak meg?
– Az internetes elérhetőségeimen mindenki megtalál. Minden második hétvégén hazajövök Bajára, így szívesen állok a bajaiak rendelkezésére.

Mayer Petra elérhetőségei:
petrasegit@gmail.com
https://www.facebook.com/aromapetra/?pnref=lhc

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű