8.2 C
Baja
2024. április 19. péntek
Kezdőlap Közélet Közel 450 millió forintból fejlődhet tovább a Bajai Szakképzési Centrum

Közel 450 millió forintból fejlődhet tovább a Bajai Szakképzési Centrum

Kívül-belül átalakul a Bajai Szakképzési Centrum, az oktatási központhoz tartozó hat tagintézmény 449 millió forintból válhat korszerűbbé. Az összeget az ingatlanok modernizálása mellett eszközbeszerzésre, a szakmai képzések fejlesztésére, valamint otthonosabb kollégiumok kialakítására fordítja az intézmény. A beruházással kapcsolatban Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a kormányzat és az szakképzési centrum együttműködésének köszönhetően Baja szakképzésben betöltött szerepe még tovább növekedhet.

A közelmúltban adták át a Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola megszépült épületét, hamarosan pedig újabb munkálatok kezdődnek a Bajai Szakképzési Centrumhoz tartozó ingatlanokban. Az intézmény közel 450 millió forint kormányzati és Európai Uniós (GINOP-6.2.3-17) pályázati forrást nyert el. A megvalósuló beruházások célja, hogy a diákok a lehető legkorszerűbb berendezések segítségével, otthonos környezetben szerezhessenek magas szintű szakmai képesítést.

A támogatásból felújítják a szakképzési centrumhoz tartozó kollégiumokat, korszerűbb vizesblokkok, konyhák és lakóegységek várják majd a tanulni vágyókat. A diákszállók közösségi terei is megváltoznak, a jövőben új sportpályák, szabadtéri főzőhelyek teszik otthonosabbá az épületeket. A Baja Szakképzési Centrum eszköztára modernebb számítástechnikai eszközökkel, a szakképzésekhez szükséges korszerűbb berendezésekkel, valamint teljes körű, ingyenes vezetéki nélküli internettel bővül.

„A magyar gazdaság lehetővé teszi, hogy folyamatosan javítsuk iskoláink állapotát – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A fejlesztés fontos Bajának és fontos a térségnek is, hiszen városunk vonzáskörzetéből sokan döntöttek úgy, hogy a Szakképzési Centrum valamelyik intézményében tanulnak tovább. Az ő szakmai felkészültségük a nemzetgazdaságot bővíti majd.”

A közel 450 millió forintos támogatás egy részét a tanulók közösségi programjainak bővítésére, szakmai vetélkedők szervezésére, továbbá tanári továbbképzésre fordítja az iskola.

„Intézményünk folyamatosan fejlődik– mondta Virág Tibor, a szakképzési központ főigazgatója. – Az újítások lehetővé teszik, hogy az oktatásban résztvevő fiatalok és felnőttek még jobb, még piacképesebb képzést szerezhessenek. Külön öröm, hogy a tanulói létszámunk az idén újból növekedett, reményeink szerint ez a jövőben is így lesz.”

A munkálatok hamarosan elkezdődhetnek.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű