3.2 C
Baja
2024. április 18. csütörtök
Kezdőlap Közélet Családok hete a családok évében

Családok hete a családok évében

Az idei évben február 11-18. között tartják a házasság hetét. A kezdeményezés közel két évtizede indult Angliából, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.
Magyarországon az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek közös szervezésében. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Baján az alábbi programokkal várják az érdeklődő szerelmeseket, jegyespárokat, házasokat:
1. A tavalyi sikerre való tekintettel idén is szerveznek figyelemfelkeltő megmozdulást, azaz flashmobot a belvárosban, ráadásul két időpontban, két helyszínen. Az első február 10-én szombaton délelőtt lesz. Az érdeklődőket 9.45-kor várják a szervezők a piac főbejárata előtt családostól. Onnan együtt levonulnak a Petőfi-szigetre,ahol szív formába állnak össze. Előzetesen annyi tudható, hogy lesz egy játékos fogadalom, amely elhangzását követően a családok, párok a piros lufikat adott jelre egyszerre elengedik!

További információkért látogassanak el az esemény Facebook oldalára, mely az alábbi linken érhető el:
https://www.facebook.com/groups/1270032986377014/

Kedvcsináló gyanánt pedig itt található a tavalyi megmozdulásról készített felvétel:

2. Február 10-én este 18.00 órakor a Párokért lesz szentmise a belvárosi templomban, ahol a párok áldásban részesülnek.

3. A flashmob szervezője, Polgár Beáta elárulta nekünk, hogy lesz egy játékos vetélkedő is, melynek részletei hamarosan felkerülnek a fent hivatkozott Facebook oldalra. Elöljáróban annyit lehet tudni, hogy a „Házas-társas” elnevezésű játékban összesen négy „randikihívást” kell majd teljesíteni a pároknak és a verseny zárófordulója a Szent László ÁMK ebédlőjében kerül megrendezésre pénteken délután. A verseny legjobbjai díjazásban részesülnek, de természetesen itt is a játékon, a szórakozáson, az együtt eltöltött időn van a hangsúly.

4. 2018.02.15-én 18.00 órától Hortobágyi Tibor és Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes (Kecskemét Széchenyvárosi Közösségépítő Egyesület) várnak szeretettel minden érdeklődőt a Szent László ÁMK Könyvtárába, Együtt az ÚT-on , házasságunk mérföldkövei az El Camino tükrében című előadásukra.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 4. és 2024. április 10. között anyakönyvezettek: Tóth Adél (anyja neve: Zahorszki Kitti) Dusnok, Kovács Blanka (Szakál Rózsa) Baja, Hosztafi Bejke Anikó...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű