7.7 C
Baja
2024. április 25. csütörtök
Kezdőlap Egyéb A mi fitnesz konyhánk (3. rész)

A mi fitnesz konyhánk (3. rész)

Rakott édesburgonya

Akárcsak sorozatunk első részében, ismét az édesburgonyával (batáta) fogunk dolgozni, de ezúttal nem főzzük, hanem sütjük.
A rakott krumpli elég népszerű étel, jó magam is szeretem, hiszen mondhatjuk, hogy rendkívül tartalmas a kolbász, tojás, krumpli, tejföl kombinációval. Azonban finoman szólva sem diétás. Hogy mégis az legyen, de tartalmas is, itt a megoldás!

Hozzávalók:
– 
6-8 db közepes méretű édesburgonya
– 1 közepes fej lila hagyma
– 4-5 db tojás
– 0,5 kg-1 kg darált hús
– mozzarella sajt
– tejföl (laktózmentes)
– szárított petrezselyem
– bors
– só (jódozott tengeri só/himalája só)

Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk és körszeletekre vágjuk, akárcsak a főzött tojást, a lila hagymát pedig kis kockákra vágjuk. A darált húst besózzuk ízlés szerint (lehetőleg ne essünk túlzásba), majd összekeverjük a lila hagymával. Ezután egy jénai tálban rétegezni kezdjük a hozzávalókat: 1 réteg krumpli, 1 réteg hús, újabb réteg krumpli, majd tojás, aztán megint a krumpli és végül hús. A tetejét megszórjuk mozzarella sajttal, kenünk rá egy kis tejfölt, befejezésként pedig szórjunk rá egy kis petrezselymet is. Mehet a sütőbe. Kb. 180-200 °C-on süssük készre.

Megjegyzés: A tejfölnél azért ajánlottam laktózmentest, mert a felnőtt szervezet nehezen, rosszul emészti a tejfehérjét és így elkerülhetjük a kellemetlen puffadást is, amit okozhat.  Sajtból is választhatunk laktózmentest, zsírszegényt véleményem szerint nem szükséges, hiszen a jó zsírokra szükségünk van.

 

 

 

 

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű